• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

22.08.2017

12:45

(VIDEO) SJAJNA VEST ZA SRBIJU! Tramp poručio da SAD VIŠE NEĆE PREUREĐIVATI ZEMLJE PREMA SOPSTVENOM VIĐENJU, osim kad je reč o  Avganistanu!

Vesti

(VIDEO) SJAJNA VEST ZA SRBIJU! Tramp poručio da SAD VIŠE NEĆE PREUREĐIVATI ZEMLJE PREMA SOPSTVENOM VIĐENJU, osim kad je reč o Avganistanu!

Podeli vest

SAD su potrošile previše vremena, novca i energije preuređujući druge zemlje prema sopstvenom viđenju, izjavio je američki predsednik Donald Tramp i najavio da će Vašington ubuduće prestati sa takvom prakskom

- Delim frustracije Amerikanaca zbog američke spoljne politike koja je potrošila previše vremena, energije, novca i, što je najvažnije, života, pokušavajući da preurede zemlje prema sopstvenom viđenju. Ti dani su prošli. Umesto toga, radićemo sa našim saveznicima i partnerima da bismo zaštitili zajedničke interese - izjavio je Tramp govoreći u vojnoj bazi Fort Majer u Virdžiniji, gde je predstavio novu strategiju SAD prema Južnoj Aziji.

Prvobitna zamisao mu je, kako je naveo, bila povlačenje američkih snaga, ali je umesto stoga odlučio da trupe ostanu i „bore se do pobede" kako bi se izbegle greške napravljene u Iraku

Prema njegovim rečima, upravo zato je on naložio da se revidira politika, posebno u Avganistanu i Južnoj Aziji.

(VIDEO) TRAMP UMALO DA NASTRADA: Gledao POMRAČENJE SUNCA bez naočara, obezbeđenje ga NA VREME UPOZORILO!

Tramp je rekao da će Sjedinjene Američke Države sarađivati sa Avganistanom sve dok Kabul bude želeo napredak, ali ta pomoć neće biti bezgranična.

- Mi više ne preuređujemo nacije. Mi ubijamo teroriste - istakao je američki predsednik. 

Američki predsednik Donald Tramp predstavio je novu strategiju za Avganistan, najavljujući povećanje broja američkih vojnika u toj zemlji i obećao „borbu do pobede".

 On je u obraćanju iz vojne baze kod Vašingtona rekao da bi veće povlačenje SAD iz Avganistana ostavilo vakuum koji bi teroristi popunili.

(VIDEO) EVO KAKO SAD PLANIRA DA FINANSIRA RATOVE! Trampova "zlatna koka" vredna 1.000 milijardi, PITANJE JE DA LI ĆE PUTIN SEDETI SKRŠTENIH RUKU!

Prvobitna zamisao mu je, kako je naveo, bila povlačenje američkih snaga, ali je umesto stoga odlučio da trupe ostanu i „bore se do pobede" kako bi se izbegle greške napravljene u Iraku.

Tramp nije precizirao koliko će vojnika dodatno biti poslati u Avganistan, ni u kom roku će se okončati prisustvo SAD tamo, ali su zvaničnici rekli da je sa ministrom odbrane dogovoreno slanje oko 4.000 vojnika.

AP/Photo

- Nećemo govoriti o broju trupa ili planovima za dalje vojne operacije. Uslovi na terenu, a ne proizvoljni planovi, od sada će pomagati našoj strategiji. Neprijatelji Amerike ne bi trebalo da znaju naše planove ili misle da mogu da nas očekuju - naglasio je Tramp.

Predsednik SAD je kazao da njegov novi pristup ima za cilj da spreči da Avganistan postane sigurno utočište za islamističke ekstremiste koji planiraju napad na Ameriku.

Tramp je upozorio Pakistan da SAD neće više tolerisati da ova zemlja nudi sigurno utočište za ekstremiste 

Američki neprijatelji u Avganistanu treba da znaju da ne mogu nigde da se sakriju i da nijedno mesto nije van dometa američkog oružja.

(VIDEO) BORBA ZA JADRAN JE ZAVRŠENA, TRAMP ŽELI BALKAN U CELINI: Srbija mora naći način da izbegne američku klopku!

- Naše snage će se boriti za pobedu - poručio je Tramp.

On je takođe upozorio Pakistan da SAD neće više tolerisati da ova zemlja nudi „sigurno utočište" za ekstremiste rekavši da će ta zemlja imati "mnogo toga da izgubi" ako ne bude sarađivala sa Amerikancima.

TRAMP OD VUČIĆA TRAŽI REŠENJE ZA KOSOVO: Albanci u panici, predsednik SAD bi mogao da podrži PRIPAJANJE SEVERA SRBIJI!

- Pakistanu plaćamo milijarde i milijarde dolara, u isto vreme oni primaju teroriste protiv kojih se mi borimo -  rekao je on.

Sa druge strane, Tramp je najavio snažnije partnerstvo sa Indijom i dodao da očekuje podršku saveznika u svojoj novoj strategiji, kao i njihov veći doprinos.

SVE SE UROTILO PROTIV DONALDA: Autor Trampovih memoara predviđa njegovu ostavku!

Ministar odbrane Džejms Matis je u saopštenju ukazao da je nekoliko američkih saveznika već obećalo „da će povećati broj svojih vojnika".

U Avganistanu se trentutno nalazi više od 8.000 američkih vojnika.   

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljube

pre 6 godina

To je izjavio pred javnočću a onda u kabinetu, iza zatvorenih vrata, sa CIA dogovarao kako i šta treba raditi dalje na širenju američke "demokratije" - samo budala može da poveruje u ovakve bajke za malu decu.

zimzelen

pre 6 godina

Ne pita se Trampa u crnoj kuci ima 100 senatora,pa cija pa druga stranka to su demokrati(demoni)sve sto se zove demokratski to su demoni.Znaci ne krivite Trampa sve sto je htijo da uradi nedaju mu,,nisu mu dali osiguranje da promijeni sto je naj vaznije,zato ovi sto pisu neke komentare neznaju njihove zakone,on moze samo sto mu izglasaju I daju da potpise ako im ne odgovara oni skinu presjednika

nada

pre 6 godina

Ma sta je to dobro za Srbiju ? Nemoj da se zanosimo jer ovoga coveka niko nece slusati u kongresu !!!!!!!!!!!! Po meni je on sarlatan. Nema on tu reputaciju da udari od sto kao Putin!

bubasvaba

pre 6 godina

Ovo je njegovo resenje posto je video da su suplji ko svajcarski sir .Sto ne lete iznad sirije i pomazu sirisku opoziciju sa naoruzanjem ????? PUTIN NAREDIO SVE STO LETI BEZ NASE DOZVOLE MORA DA PADNE U SITNE DELOVE NA TLO SIRIJE . Nije on prebacio S400 zbog ukrasa sto turci ne sruse jos neki avijon rusima ???????nego posle izvesnog vremena isli u rusiju da mole na kolena .

Mara

pre 6 godina

Tramp ne moze nista samostalno da uradi bez pokvarene Obamine administracije koja jos uvek upravlja Amerikom,steta jer Tramp ima zdraviju logiku od tih paranoidnih budala koji su umislili da su bogovi u svojim sizofrenim halucinacijama.\n

Nina

pre 6 godina

A po cijem vidjenju ce preuredjivati drzave? Zadnju sliku sto se slikao bila je sa Siptarom.

SERGIJE

pre 6 godina

Bas mu hvala divan je i velikodusan Mudrov. Sarov

RINGISPIL

pre 6 godina

Rekla krmaca da nece jesti g...na a onda pojede dva odjednom.

SSSS

pre 6 godina

SJAJNA VEST ZA SRBIJU a ko je ta dobra vest stvarno uda nacija

dusan

pre 6 godina

Ako je istina sto ja citam,a informer pise,onda ovaj predsednik opet laze.Sam se koprca u svojim lazima,a kako ce on postupati odlucuju drugi.

sumadinac neprskani

pre 6 godina

pa ako su negde preuredjivali onda su to ovde . cenim da mi i onako nismo bili u bubnju za preuredjenje jer ovde su poso zavrsili . tako da dzaba nam radovanje .

Vladimir

pre 6 godina

Čisto da pojasnimo neke delove, pošto su ostali nejasni... "Sa saveznicima i partnerima zaštititi zajedničke interese", u praksi znači, ruski gas nikada neće Srbijom proći do Evrope", a kineski "Put svile" koji prolazi kroz Srbiju možete da zaboravite... "Ne preuredjujemo nacije, nego ubijamo teroriste", u praksi znači, nema više donacija i NVO, pa vi mislite, pišite i radite šta god hoćete, dok ne preterate i proglasimo vas teroristima... A onda ćete dobiti - vojsku... Košta nas isto, ali je poruka delotvornija... Pa se vi sad radujte...

Anarhista

pre 6 godina

Ајде. А шта је стратегија за неку земљу него омча око врата, за дотичне несрећнике. Светска елита заправо мисли да је просечна људска интелигенција још увек на нивоу каменог доба. Правило које је увек истинито и никад се не мења: све што политичар каже, супротно је истина. Успут, комплетно америчко битисање се заснива на разваљивању других народа. То би значило катанац на америчку државу. Ја. Исто као што ћу и ја да слетим на Марс.

branko1

pre 6 godina

Ko vise veruje bilo šta tom klovnu.Niti zna,niti ume,niti sme niti hoće, bilo šta da menja.Samo laprda

vlada

pre 6 godina

To je izjava posle kupatila i pranja zuba ali "posle doručka" ..... šta sam ja ono rekao ....., da ga j...š, ne mogu da se setim, a da, Kim je najbolji predsednik!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17