• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

24.08.2017

23:59

KIM BEZ MILOSTI: Lider Severne Koreje OTKRIO ZAVERU, pa likvidirao teču i polubrata?!

Vesti

KIM BEZ MILOSTI: Lider Severne Koreje OTKRIO ZAVERU, pa likvidirao teču i polubrata?!

Podeli vest

Polubrat i teča Kim Džong Una ubijeni su nakon što je lider S.Koreje navodno otkrio zaveru u koju je bila umešana Kina u nameri da on bude skinut sa vlasti

Od kada je došao na vlast 2011, Kim je navodno oterao mnoge zvaničnike, uključujući i članove njegove familije, koji su predstavljali “pretnju“ za režim, prenosi "Skaj njuz".

Dva slučaja koja su izazvala najviše pažnje su ubistva Jang Song Teka 2013, teče Kim Džong Una, i polubrata Kim Džong Nama, koji je ubijen ove godine u Maleziji. 

Oba ubistva navodno su povezana sa zaverom iz 2012. čija namera je bila da Kim Džong Un bude zamenjen upravo kasnije ubijenim polubratom. 

Kako piše japanski list “Nikei rivju“, Jang se sastao sa tadašnjim kineskim predsednikom Hu Đintaom u Pekingu manje od godinu dana nakon što je Kim Džong Un došao na vlast. 

(VIDEO) UŽAS AMERIKE HVASONG - 13: Severna Koreja razvija još moćnije rakete, SAD SU U POTPUNOM DOMETU!


List tvrdi da je Jang predložio rušenje mladog vladara, uz pomoć Pekinga, a u korist starijeg polubrata. 

Tanjug/AP

Međutim, od kineskih vlasti nije navodno dobio jasan odgovor, jer se tadašnji kineski predsednik borio sa svojim problemima, prenosi “Skaj njuz“. 

(VIDEO) KIMOVI AMERIČKI VOJNICI PRETE TRAMPU: Nerealna scena iz Severne Koreje izazvala šok u svetu!

Kim je potom od insajdera u kineskoj vladi dobio informacije o tim planovima, te je Jang ubijen 2013, nakon što je sklonjen sa svih pozicija zbog optužbi ta korupciju, korišćenje droge, kockanje... 

Državni mediji opisali su ga “gorim od psa“, “kontrarevolucionarem“ i “ogromnim ljudskim šljamom“. 

Ap photo/Reuters

(VIDEO) PITALI SU AMERE GDE JE SEVERNA KOREJA... Nisu znali gde je, ali znaju da je treba BOMBARDOVATI?!

Ranije ove godine, Kim Džong Nam umro je na aerodromu u Kuala Lumpuru u Maleziji. 

Dve žene optužene su za njegovo ubistvo nakon što su mu u lice bacile otrov, a SAD i Južna Koreja optužile su Pjongjang da stoji iza ubistva.

(VIDEO) AMERI, SAT KUCA! Severna Koreja pokazala kakva NUKLEARNA KATASTROFA čeka ostrvo Guam!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija