• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2017

09:25

KAKAV LIK! Čečenski lider Kadirov NAREDIO SVIM RAZVEDENIMA U DRŽAVI DA SE POMIRE!

Vesti

KAKAV LIK! Čečenski lider Kadirov NAREDIO SVIM RAZVEDENIMA U DRŽAVI DA SE POMIRE!

Podeli vest

Čečenski lider Ramzan Kadirov ocenio je razvode kao uzrok velikih socijalnih problema i "naredio" da oko 1.000 razvedenih parova mora da se pomiri

 

Državna televizija objavila je i da je 948 rastavljenih parova ponovo spojeno, pošto je Kadirov naredio striktno sprovodenje programa „porodicnog pomirenja", prenosi Sputnjik.

Kadirov je ovaj "program" pokrenuo u junu, navodeći da su deca koju podižu roditelji u bračnoj zajednici manje podložna terorizmu.

- Moramo da osvestimo ljude, da im kažemo i objasnimo im. Moramo da vratimo žene koje su napustile svoje muževe i da ih ponovo spojimo. To je prioritet - izjavio je Kadirov.

Rastam Abazov, direktor Odeljenja za odnose sa religijom i socijalnim centrima, rekao je da su razvedeni supružnici pozvani da se odvojeno pridruže programu u kom se najprije sastaju sa verskim vođama, koji ih nagovaraju da se vrate svojim partnerima. Kako je naveo, program je detaljno razvio Kadirov i da "nema problema u njegovom sprovodenju".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)
Politika

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)

Ministar kulture Nikola Selaković istakao je na otvaranju izložbe Mikelanđela Pistoleta "Preventivni mir" u Muzeju savremene umetnosti da "ako umetnost uvek govori univerzalnim jezikom, ona najbolje progovara u delima umetnika kao što je Pistoleto, koji se upravo jezikom umetnosti bori za univerzalne vrednosti humanosti i kreativnosti".

10.05.2024

19:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija