• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

02.09.2017

16:40

(VIDEO) PET RUSKIH ORUŽJA OD KOJIH STRAHUJE NATO: Nisu to migovi, ni suhoji, niti bulava, to je nešto mnogo strašnije!

Vesti

(VIDEO) PET RUSKIH ORUŽJA OD KOJIH STRAHUJE NATO: Nisu to migovi, ni suhoji, niti bulava, to je nešto mnogo strašnije!

Podeli vest

Rakete "topolj" i "bulava", "migovi" i "suhoji", tenk "armata" samo su neki iz dugog spiska savremenog ruskog naoružanja i oslonci ruske vojne moći, ali ima i onih o kojima se malo priča, a veoma su ubojiti

Radari "Voronjež" - porodica ruskih stacionarnih, radarskih sistema dalekog dometa. Predviđeni za otkrivanje kosmičkih i aerodinamičkih objekata, odnosno balističkih i krstarećih raketa. 

"Grač" je, kako kažu stručnjaci, veoma efikasno sredstvo zahvaljujući kojem se smanjuju eventualni gubici tehnike ili ljudstva, a uz to može i veoma snažno psihološki da deluje na protivnika

Porodicu radara čine sistemi metarskog ("Voronež M", "Voronež VP"), decimetarskog ("Voronež DM") i centimetarski ("Voronež SM") dijapazona talasa. Ti radarski sistemi doprinose značajnom jačanju efikasnosti raketno-kosmičke odbrane RF.

(VIDEO) RUSIJA IMA SAMO TRI SAVEZNIKA - ARMIJU, FLOTU I SRBE: Moskva ne sme da ostavi Beograd na cedilu!

Usavršena tehnologija montaže omogućava brzu izgradnju i postavljanje sistema.
 
Robot-deminer "Uran-6" predstavlja gusenično samohodno vozilo kojim može daljinski da se upravlja. Zavisno od vrste i prirode zadataka, na robota-deminera može biti postavljeno 5 različitih vučnih mreža. 

Operater može da upravlja tim robotom sa udaljenosti do 1.000 metara. Taj robot-deminer ima na sebi 4 video-kamere koje mogu da prikažu teren u radijusu od 360 stepeni i može da pronađe, identifikuje i uništi bilo koji potencijalno opasan predmet koji ne prelazi snagu ekvivalentu snazi 60 kilograma TNT eksploziva.

(VIDEO) NAJVAŽNIJE AMERIČKE VOJNE BAZE U SVETU: Pentagon iz njih može da ratuje sa Kinom i Rusijom u isto vreme!

Avion A-50 otkriva i identifikuje objekte u vazduhu, određuje njihove koordinate i podatke o putanji leta i prenosi informacije komandnim centrima. 

A-50 takođe deluje kao kontrolni centar, navodeći lovce-presretače i taktičke vazduhoplove radi napada na kopnene ciljeve na malim nadmorskim visinama. 

A-50 deluje kao kontrolni centar, navodeći lovce-presretače i taktičke vazduhoplove radi napada na kopnene ciljeve na malim nadmorskim visinama 

Uloga A-50 je slična onoj koju u američkom vazduhoplovstvu ima E-3 AEV, sistem koji je razvio "Boing". Letelica je nastala na osnovama transportnog aviona "Iljušin" IL-76MD.

Brodska stanica za vizuelno-optičko ometanje "Grač" namenjena je za zaštitu vojnih brodova tokom noći i u sumrak. Uz pomoć intenzivnog svetlosnog snopa, instrument "zaslepljuje" živu silu, ali i optičke instrumente protivnika što omogućava brodu da bez problema i gubitaka prođe pored obala, ili kroz uske zalive, kao i da izvrši desant tokom vojnih operacija. 

PENTAGON UŽASNUT, TAJNO RUSKO ORUŽJE ODVELO BRODOVE SAD NA KOPNO: Otkazali im svi navigacioni sistemi u Crnom Moru!

"Grač" je, kako kažu stručnjaci, veoma efikasno sredstvo zahvaljujući kojem se smanjuju eventualni gubici tehnike ili ljudstva, a uz to može i veoma snažno psihološki da deluje na protivnika.

Haubica iz porodice "Koalicija SV", ruska "samohodka", konstruisana je u vojnom institutu "Burevesnik" u ruskom gradu Nižnjem Novgorodu. 

DRAMATIČNO, SAD SPREMAJU BIOLOŠKI RAT PROTIV RUSA I SRBA: Hoće da nas pobiju VIRUSIMA!

Ta haubica je namenjena najpre za uništavanje taktičkog nuklearnog oružja, žive sile, sredstava PVO i PRO, komandnih punktova, kao i za gađanje i uništavanje fortifikacionih objekata.

 Na velikoj jubilarnoj Paradi povodom 70. godišnjice Dana pobede, (9. maja 2015. godine), samohodna haubica 2S35 "Koalicija SV" bila je predstavljena široj javnosti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pierre

pre 6 godina

Sa ovakvim Ruskim naoruzanjem \n nato zlikovci ima da se hvataju za glavu i za dupe.\n\n

XXL

pre 6 godina

Beri ti našu brigu pusti ruse i njihovo oružje. Pozz.

dudu

pre 6 godina

topolj raketa je odlicna kao ofanzivno oruzje,ali ih treba vise da sadejstvuju.ovo je fantasticno sto imaju, ali Buljava je najbolja, odma druga posle topolja/buljava ima vece dejstvo, nekako vise obuhvata podrucja.mocno

DEDA RAKA

pre 6 godina

Ako NATO nema agresorske namere - ne mora da strepi ! A ako ima agresorske namere - e, i mora da strepi !

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija