• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.09.2017

18:38

MARIJA ZAHAROVA U ŠOKU: Amerikanci zahtevaju da im Rusija proda "zatvorene" diplomatske objekte?!

Vesti

MARIJA ZAHAROVA U ŠOKU: Amerikanci zahtevaju da im Rusija proda "zatvorene" diplomatske objekte?!

Podeli vest

SAD očekuju da im bude prodata ruska diplomatska imovina koja se nalazi na ekskluzivnim lokacijama u San Francisku i Vašingtonu.

To je za televiziju Rosija 1 rekla portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, uz napomenu da je Rusija o takvoj nameri informisana kroz kanale Stejt departmenta.

- Ispričaću vam senzaciju. Teško je poverovati u to, ali Stejt department nam je zvanično stavio do znanja, direktno nam je to rečeno, da očekuju da prodamo te objekte SAD. Očekuju od nas da prodamo te nekretnine američkoj vladi- rekla je Zaharova. 

Ona je navela da će ruska strana "načiniti seriju fotografija tih objekata". 

- Tako da bude jasno o čemu pričamo - to nisu jednosobni stanovi na periferiji. To su centralne lokacije u Vašingtonu i San Francisku. Objekti, takozvane rezidencije nalaze se na najuglednijim lokacijama i zato je bilo toliko zanimljivo organizovati tamo događaje- kazala je Zaharova. 

TOTALNI HLADNI RAT! Odnosi dve najmoćnije sile na najnižem mogućem nivou!

SAD su u subotu preuzele kontrolu nad tri diplomatska objekta Rusije na američkom tlu - zgradu generalnog konzulata u San Francisku i sedišta trgovinskih misija u Vašingtonu i Njujorku. 

Rusija smatra da situacija oko njene trgovinske misije u Vašingtonu, u koju su ušli predstavnici američkih vlasti, ukinuvši prethodno diplomatski imunitet te zgrade, označava najočiglednije kršenje Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine. 

- Pretres zgrade ruske trgovinske misije u Vašingtonu je bez presedana i najočiglednije je kršenje Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. Član 45 Konvencije kaže da čak i u slučaju pooštravanja diplomatskih odnosa ili oružanog sukoba, država domaćin mora da poštuje i štiti posede stranih misija- rekao je predsedavajući Komiteta za spoljne poslove ruske Državne dume Leonid Slucki, prenosi TASS. 

AP: KULJA DIM IZ KONZULATA U SAN FRANCISKU! Rusi spaljuju stvari

On je dodao da su "bez obzira na to, SAD očas posla ukinule diplomatski imunitet trgovinskoj misiji Rusije, pokušavajući da opravdaju sopstvenu arbitrarnost jednostranim tumačenjem Konvencije". 

TASS navodi da je taj visoko pozicionirani ruski poslanik naglasio da je protestna nota koju je uputilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova ignorisana i da je ruska imovina došla pod kontrolu SAD. 

- Ovo su otvoreno neprijateljski akti koji su u potpunosti protivni međunarodnom pravu- naveo je Slucki i dodao da Moskva zadržava pravo na korake odmazde zasnovane na principu reciprociteta. 

- Jasno je da SAD provociraju dalju eskalaciju u našim diplomatski odnosima- kazao je Slucki.

LAVROV O ODNOSIMA S BELOM KUĆOM: Za tango je potrebno dvoje, a SAD igraju brejkdens!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Jova

pre 6 godina

Rusija treba na te dve lokacije lepo da smesti svoj nuklearni otpad i da tako resi problem.

Stojan

pre 6 godina

Kaubojima je zaista odzvonilo. Kao da zaista neznaju kako da se iscupaju iz krize nego sada napadaju imovinu drugih drzava sa diplomatskim imunitetom pokusavajuci da nadju nekakav razlog za njihovu propast. Treba neko da im kaze da svet ide unapred i da bi i oni trebali bar da prate ako vec nisu sposobni da idu ispred.

ANTIGLOBALISTA

pre 6 godina

Ovi potezi su očigledno predznak da se sprema nešto još gore....RAT.Pre više meseci, svi smo bili informisani, da se po Americi pa i u Nemačkoj, pripremaju atomska skloništa, naravno oni koji ih imaju, da popunjavaju zalihe hrane itsl.Ništa nije slučajno.Trampa su "prevaspitali" onih neloliko hiljada idiota, koji žele rat sa Rusijom... kao 1963. god. AMERIČKA POLITIKA JE PRETNJA ZA ČOVEČANSTVO.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija