• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

04.09.2017

09:56

(VIDEO) BASTION NATO NE BI IZDRŽAO NI PRVI NALET RUSKE ARMIJE: Ponižavajuće priznanje Pentagona!

Vesti

(VIDEO) BASTION NATO NE BI IZDRŽAO NI PRVI NALET RUSKE ARMIJE: Ponižavajuće priznanje Pentagona!

Podeli vest

Snage za brze intervencije, koje SAD drže u Evropi, ne bi izdržale nalet ruske armije ukoliko sa Moskvom došlo do velikog oružanog konlflikta, objavio je američki list Politiko, uz tvrdnju da je to ocena iz najnovijeg izveštaja Pentagona u koji je imao uvid

Isti list navodi da se ocena odnosi pre svega na američku 173-ću padobransku brigadu koja je dislocirana u Vićenci, a ima zadataka - u skladu sa planovima NATO - da "prva primi (ruski) udar".

U izveštaju Pentagona se navodi i da je ta brigada "loše ekipirana", da nema predviđeni broj vojnika i da njena organizaciona struktura "nije adekvatna karakteru opasnosti sa kojima bi se suočila".

Politiko ukazuje da se ta brigada tradicionalno smatra "bastionom NATO"i da tokom proteklih 15 godina prebacivana na iračko i avganistansko ratište.

(VIDEO) LUDILO! MOLDAVIJA IZAZIVA PUTINA NA RAT, UZDA SE U NATO: Nisu naučili lekciju iz Gruzije, koja je za pet dana ostala bez Južne Osetije i Abhazije!

- A danas joj nedostaje čak i najneophodnije za operativno zadataka koji pred njom stoje - navodi američki list iz istog izveštaja.

I precizira da joj (prema izveštaju) nedostaju: efikasan sistem PVO i sredstva za radioelektronsku borbu, a i da njen transport ne raspolaže "maskirnim mrežama".

(VIDEO) NAJVAŽNIJE AMERIČKE VOJNE BAZE U SVETU: Pentagon iz njih može da ratuje sa Kinom i Rusijom u isto vreme!

Ti problemi imaju i koren, a on je u tome što je ta brigada godinama ratovala u Iraku i Avganistanu gde nije imala protivnike koji bi je napadali iz vazduh, niti imali oružje i tehnologije kojima bi je ugrožavali.

AP PHOTO

U izveštaju Pentagona se priznaje i da su američke satelitske vojne veze ranjive za ruske sistem za radioelektronsku borbu i da se stoga odnedavno od američkih vojnika ponovo traži da umeju da se služe UKT radio-stanicama.

Posebnu brigu izazivaju armijska vozila "Hamvi" jer Pentagon procenjuje da bi bila lak plen za rusku oklopnu tehniku. Zato i 173-ća brigada treba narednih godina da dobije novu ratnu tehniku.

SMEHOTRESNO! HRVATI IMAJU JAČU VOJSKU OD SRBIJE: Kompanija Global Firepower se obrukala za sve pare!

Sada brigada ima 3.500 vojnika i oficira.Jedan njen puk je od septembra prošle godine na "bojevom dežurstvu" u Estoniji.

Poređenje dve armije možete da pogledate u sledećem video zapisu!!!

http://



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lale

pre 6 godina

Kakoglupo poredjenje koliko ko ima.Rusija je u Evropi i sve je u Rusiji.Amerika ima ali na 100 lokacija.Dok ti avioni,kamioni dodju do Evrope bice sve uzalud.Rat bi se zavrsio.

zoran miljkovic

pre 6 godina

КОМЕ ВИ ПРИЧАТЕ БАЈКЕ,САМ ПУТИН ЈЕ ИЗЈАВИО ДА ЈЕ АМЕРИКА ЈЕДИНА СВЕТСКА ВЕЛЕСИЛА.Све ово друго су игре,како би Америка још појачала војску око Русије.Ви проруски идиоти можете да пишете свашта, јер само вам писање преостаје,Америка стиже до Русије,А НЕ ОБРНУТО.

bubasvaba

pre 6 godina

Kad su tolko jaki sto ne lete nad sirijom ????,sto ne udju u donjecku ukrajni????, sto nisu usli pesadijom u srbiju pre potpisivanja kumanovskog sporazuma gde su slagali miloseica jer samo na lazi zive.

NATO u blato

pre 6 godina

Светска је сила и Русија јер може Америку да уништи у парампарчад, а Амери и НАТО екипа нека и даље чачкају мечку кад она изађе, готови су сви око ње.

orrhan

pre 6 godina

Koliko Russija SVETSKIH ratova treba da dobije da bi zlo kao sto si ti, to shvatiooo

Vasko

pre 6 godina

Ma kako da ne bi. Najjace vojne sile sa trilionskim budzetima protiv siromasne Rusije. Rusija ne bi ekonomski izdrzala bilo kakav rat ni 6 meseci dok ovi mogu da ratuju godinama.

ugljesa

pre 6 godina

mislite da bi amerika i nato toliko dugo cekali da napadnu slabu rusiju pa nije to srj 1999 sada ako krenu bice im naplaceno sve od 1941 pa na ovamo da su jaki do sada bi vec eksploatisali sibir

Mirko

pre 6 godina

Americka propaganda i lazi da bi na osnovu toga dobili vise novca za naoruzanje, i opravdali okruzivanje Rusije

Naturalis

pre 6 godina

Zorane, u pravu si Putin prica sve ono sto bi amerili hteli da cuju pa makar se to zvale bajke. Kad se ameri budu otreznili nece biti nista od bajki, mora ce da sednu za sto i da pregovaraju. Vasko, o kakvom ti budzetu pricas? Pa ameri stancuju novac bez pokrica i zato su najzaduzenija zemlja na svetu. Kad se urusi petro dolar, otici ce na dno i americka ekonomija a to neces jos dugo da cekas. Najbolje je za ovaj svet da se ni jedna super sila ne dohvati H bombi ili nekog oruzja za masovno unistenje. Pobednika nema, osim sprzene zemlje i civilizacije koja je nekad postojala. Kome to treba?

Nato heljp

pre 6 godina

Ovo je izvestaj Pentagona i njihovih strucnjaka, a ne kako to neki ovde kazu rusofila. Zna se ko ce morati u prve borbene redove, da gine za amere. One poturice koji to duguju amerima, ukrajinci, hrvati, siptari, crnogorci. Kod ujka Sema nema nista za dzabe. Ameri ce iz pozadine da komanduju i avionima nadgledaju kako im Ruje cepaju satelite. Na kraju ce ti isti mali opet da, kad im ulete ruski tenkovi u njihove gradove, bacaju cvece pred njih.

srbin

pre 6 godina

Niko nemoze nikad protiv nebeske pobednicke vojske!!1

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija