• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

05.09.2017

18:47

UKRAJINCI, HOĆETE KRIM - VRATITE SE U RUSIJU: Hruščov ponizio Porošenka, a Trampu objasnio kako stoje stvari!

Vesti

UKRAJINCI, HOĆETE KRIM - VRATITE SE U RUSIJU: Hruščov ponizio Porošenka, a Trampu objasnio kako stoje stvari!

Podeli vest

Sergej Hruščov, sin Nikite Hruščova, nekadašnjeg generalnog sekretara SSSR-a, prokomentarisao je navode Kijeva da je Krim nezakonitim putem pripojen Rusiji, istakavši da je, kada je reč o nepovredivosti državnih granica, onda potrebno da se Ukrajina prvobitno vrati u sastav sovjetskog Saveza

 

Sergej Hruščov, koji radi kao profesor na Univerzitetu Brauna u SAD, odgovorio je tim rečima na opaske Kijeva da je Krim anektiran. 

- Ako govorimo o nepovredivosti granica, onda je prvenstveno neophodno vratiti Ukrajinu u sastav Sovjetskog Saveza. Granice nisu nepomične, a kada je reč o Krimu - to je završen slučaj - istakao je on.

PUTIN NAREDIO RUŠENJE HRUŠČOVKI: Gradonačelnik Moskve čisti "najpopularnije" petospratnice iz ere SSSR-a

Podsetimo, Sergej Hruščov je sinoć u intervjuu za ukrajinsku televiziju „112" rekao da predaja Krima Ukrajini nije bila politički motivisana, već da je u pitanju bilo čisto tehničko pitanje kako bi se rešili mnogobrojni birokratski problemi u vezi sa investicijama na tom poluostrvu.

HRVATI NALJUTILI PUTINA, DONBAS NIJE KRAJINA: Prestanite da Ukrajinu nagovarate na novu "Oluju"!

Krim je 19. februara 1954. godine odlukom Vrhovnog saveta SSSR ušao u sastav Ukrajinske Sovjetske Socijalističke Republike, a inicijator dekreta bio je tadašnji lider Nikita Hruščov. Nakon raspada SSSR, Krim je ostao u sastavu Ukrajine.

Arhiva

Međutim, nakon referenduma u martu 2014. godine, građani Krima odlučili su da poluostrvo bude pripojeno Ruskoj Federaciji.

KIJEV MODERNIZUJE TENKOVE T 72A: Rusija tvrdi da je to nezakonito i neefikasno!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 6 godina

I nije politički motivisano, jer N. Hruščov i nije pretpostavio u mogućnost raspada SSSR! S obzirom da se to desilo, i Ukrajuna krenula "pogrešnim putem" Rusi su došli po ono, što im istorijski pripada, gde je njihov narod referendumom izglasao pripajanje, a i strateški vrlo značajno za Rusiju! Ta priča je ZAVRŠENA!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija