• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Komersant

05.09.2017

19:04

(VIDEO) NEVERICA U VAŠINGTONU! ODBLOKIRAN DEIR EZ-ZOR, RUSIJA ŽESTOKO BOMBARDUJE ISIS! Pad ovog grada znači i kraj rata u Siriji!

Vesti

(VIDEO) NEVERICA U VAŠINGTONU! ODBLOKIRAN DEIR EZ-ZOR, RUSIJA ŽESTOKO BOMBARDUJE ISIS! Pad ovog grada znači i kraj rata u Siriji!

Podeli vest

Glavno i poslednje uporište Islamske države, grad Deir ez-Zor, odblokiran je i prvi tenkovi su se probili kroz nekadašnju bazu sirijske armije tzv. bazu 137. brigade. Proboj Asadove vojske iznenadio je SAD koje su očekivale da će borci ISIS zadržati Ruse i Sirijsku vojsku mesecima i tako dati priliku njihovim pulenima da se uključe u poslereatnu podelu Sirije

Ipak, oslobađanje grada Deir ez-Zora biće najsloženiji zahvat i veoma rizična operacija obzirom da u gradu, prema pretpostavkama, živi oko 125 hiljada ljudi.

Sledeća faza bitke je oslobađanje vojnog aerodroma, a najveća prepreka je planina Tardeh koja se nalazi u blizini tog aerodroma i gde su stacionirane veoma jake snage Islamske države.

(VIDEO) KAKAV POTEZ PUTINA! IZRAEL PRED NOKAUTOM, AMERIKA U ČUDU! Rusija osvaja Bliski istok!

Kako navode sirijski mediji, probijanje blokade Deir ez-Zora je tek mali korak u velikim borbama koje predstoje, međutim ruska avijacija daje ogromno pojačanje i već su otpočeli sa bombardovanjem planine Tardeh.

ASAD ODOBIJA SARADNJU SA ZAPADOM: Bez ambasada zapadnjačkih zemalja, dok sarađuju sa pobunjenicima!

Pored avijacije, i ruska mornarica se uključila u operacije i žestoko granatiraju Deir ez-Zor.

print

Deir ez-Zor je pod okupacijom punih 28 meseci, piše AlMasdar Njuz, podsećajući na reči ruskog ministra odbrane, Sergeja Šojgua, da će pad ovog grada značiti i kraj rata u Siriji.

PUTIN JE JOŠ JEDNOM NADIGRAO ZAPAD: Stotine hiljada Sirijaca se vraća u zemlju da bi se borilo, PODLI PLAN JE PROPAO!

Raketiranje ruske mornarice u pravcu Deir ez-Zora:

Pogledajte udare ruske avijacije u okolini Deir ez-Zora:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 6 godina

Tako to rade Rusi! Ameri, ovo vam je za "nauk", ako uopšte nešto shvatate!?

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija