• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Komersant

05.09.2017

19:36

UKRAJINA STALA UZ PUTINA, OTKAČILA SAD I HRVATE: Kijev prihvata predlog Rusije da u Donbas dođu snage UN!

Vesti

UKRAJINA STALA UZ PUTINA, OTKAČILA SAD I HRVATE: Kijev prihvata predlog Rusije da u Donbas dođu snage UN!

Podeli vest

Ukrajina je podržala inicijativu Vladimira Putina, o raspoređivanju mirotvoraca UN u Donbasu. Kijev je odbio savete SAD, ali i Hrvatske, da problem Dombasa reši onako kako je Zagreb rešio srpsko pitanje u Hrvatskoj. Da organizuje vojnu operaciju prtiv proruskog stanovništva kao što je bila "Oluja"

Kijev veruje da bi mirotvorci UN-a mogli da dovedu do mira u regionu.

Zbog katastrofalnih posledica rata sankcijama sa Rusijom po privredu evropskih zemalja, sasvim je izvesno da bi mirovnu operaciju UN-a kao novu platformu za rešavanje ratnog konflikta u Donbasu mogle podržati sve vodeće evropske zemlje

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštava da je "primilo k znanju" izjavu ruskog lidera, Vladimira Putina, o raspoređivanju mirotvoraca Ujedinjenih Nacija u Donbasu. 

Oni ističu da su spremni da sarađuju po ovom pitanju sa Ruskom Federacijom, te navode da će Ukrajina izvršiti konsultacije u SB UN.

UKRAJINCI, HOĆETE KRIM - VRATITE SE U RUSIJU: Hruščov ponizio Porošenka, a Trampu objasnio kako stoje stvari!

Ranije je Putin tražio od Saveta Bezbednosti UN da se raspravlja o pokretanju mirovne operacije u Ukrajini i rekao da Rusija traži usvajanje rezolucije UN po ovom pitanju.

Rusija zvanično predlaže Rezoluciju o uvođenju mirovne operacije UN-a u Donbas zbog obezbeđivanja rada misije OEBS-a na granici razgraničenja.

Putin je ovo izjavio na BRIKS samitu koji se trenutno održava u Kini, navodi ruska novinska agencija TASS.

HRVATI NALJUTILI PUTINA, DONBAS NIJE KRAJINA: Prestanite da Ukrajinu nagovarate na novu "Oluju"!

Podsećamo, o mirotvorcima UN-a u Donbasu se govorilo i ranije, u toku najvećih sukoba u ovom regionu, ali su tada zvaničnici Donbasa poručivali da je to moguće samo ukoliko mirovnu operaciju UN-a budu činili vojnici Ruske Federacije.

Aleksandar Zaharčenko, predsednik DNR, izjavio je, takođe, da je spreman na saradnju po pitanju mirovne operacije UN-a u Donbasu.

UKRAJINCI OTELI RUSKU NOVINARKU: Bio je dovoljan JEDAN POZIV MOSKVE DA JE ODMAH NAĐU i pošalju kući!

Model mirovne operacije UN u Donbasu koji zastupa Kremlj još uvek nije poznat i nije zvanično ništa rečeno o istom, ali po svemu sudeći to bi moglo da bude iskristalisano kao ključno pitanje koje će se naći ispred članica UN.

clip art

Mnoge evropske zemlje, uključujući i Nemačku kao glavnu članicu EU, gube strpljenje po pitanju Ukrajine i vrše pritisak, kako na Moskvu, tako posebno na Kijev, da se pronađe rešenje, dok postignuti Minski dogovori se još uvek ne pomeraju sa mesta.

Aleksandar Zaharčenko, predsednik DNR, izjavio je, takođe, da je spreman na saradnju po pitanju mirovne operacije UN-a u Donbasu.

 

Ukrajina je tako odbila savet SAD, ali i Hrvatske, da problem Dombasa reši onako kako je Zagreb rešio srpsko pitanje u Hrvatskoj. Da organizuje veliku vojnu operaciju protiv proruskog stanovništva kao što je bila "Oluja".

KIJEV MODERNIZUJE TENKOVE T 72A: Rusija tvrdi da je to nezakonito i neefikasno!

Situacija u Donbasu je takva da je zvanično na snazi primirje od 25. avgusta, ali od potpisivanja Minskih dogovora i pored dogovaranja nekoliko primirja konstantno je dolazilo do okršaja i sukoba dve armije.

Mirovna operacija UN-a u Donbasu je ideja koja daje nadu da bi stvari mogle da poprime dobar kurs, a poprilično je jasno da evropske zemlje žele da kreiraju bilo kakvo temelje za prekid rata sankcijama protiv Rusije.

(VIDEO) BORBA ZA JADRAN JE ZAVRŠENA, TRAMP ŽELI BALKAN U CELINI: Srbija mora naći način da izbegne američku klopku!

Zbog katastrofalnih posledica rata sankcijama sa Rusijom po ekonomiju i privredu evropskih zemalja, sasvim je izvesno da bi mirovnu operaciju UN-a kao novu platformu za rešavanje ratnog konflikta u Donbasu mogle podržati sve vodeće evropske zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 6 godina

Koliko ti je trebalo da shvatiš, ko je gospodar situacije, i čemu toliko ljudskih žrtva, slušajući zapadne zlikovce! Izgubio bi i državu, da si nastavio sukob sa Putinom!

slađa

pre 6 godina

Ako ste pametni i mislite svojoj deci dobro, ovo bi bila najmudrija odluka.

Stojan

pre 6 godina

Dolazak UN mirovnih snaga ce definitivno dovesti do krvoprolica. Gde god su se oni pojavili u bivsoj Yugoslaviji, drzali su stranu onima kojima i zapad a na stetu Srba. Treba se samo setiti Krajine koju su stitile UN trupe i sta je onda bilo. Oni su "terani" ispred, za njima "hrabre" Ustase a Ameri avionima.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17