• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.09.2017

10:21

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK "ZVERI" IZ SVEMIRA! Uragan Irma krenuo na Ameriku, ZBRISAĆE SVE PRED SOBOM!

Vesti

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK "ZVERI" IZ SVEMIRA! Uragan Irma krenuo na Ameriku, ZBRISAĆE SVE PRED SOBOM!

Podeli vest

Uragan Irma kasno sinoć pogodio istočno karispko ostrvo Barbudu. Udarao vetar jačine 295 km na čas. Sledeća na udaru ostrva Livord. Moguć i nov uragan.

Tanjug/AP

 

Središte uragana prešlo je preko Barbude, dela ostrvske državice Antigva i Barbuda, oko dva sata noćas po lokalnom vremenu (8.00 po centralnoevropskom vremenu). Uragan, koji bi mogao i da izazove morske oluje i dalje se kreće prema severpozapadu u pravcu Devičanskih ostrva i Portorika.

Centar oluje bi danas popodne po lokalnom vremenu mogao da prođe oko 50 kilometara od Portorika, a njegove posledice bi kasnije ove sedmice mogle da se osete i na Floridi, iako stručnjaci smatraju da je još prerano prognozirati putanju uragana. 

Nekoliko američkih teritorija i karipskih ostrvskih država i prekomorskih teritorija juče je uvelo vanredno stanje zbog predstojećeg dolaska uragana "Irma" koji s nedavno formirao iznad Atlantskog okeana i ojaćao do oluje pete, najveće, kategorije. 

Meštani na karipskim ostrvima su se užurbano pripremali uoči dolaska uragana Irma, za koji se očekuje da će biti najsnažnija oluja na Atlantiku u poslednjih deset godina, a zvaničnici su upozorili da bi mogao da ima katastrofalne posledice. 

Američki Nacionalni centar za uragane je objavio takođe da bi u Meksičkom zalivu u narednih nekoliko dana mogao da nastane novi uragan na 155 kilometara istočno od Tampika u Meksiku. 

U međuvremenu, dok se stanovništvo ugroženih gradova, sprema za moguću katastrofu poput one koju je pre par dana u Teksasu napravio uragan "Harvi", iz međunarodne svemirske stanice poslli su snimak centra Irme, odnosno "oka" uragana. 

Prema procenama, površina Irme je veća od površine američke države Ohajo. 

- To je zver - slikovito je na Tvirteru napisao jedan novinar.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija