• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija javlja

07.09.2017

12:19

KINA SPREMA UDAR KOJI SAD NEĆE PREŽIVETI: Peking uvodi zlatni standard!

Vesti

KINA SPREMA UDAR KOJI SAD NEĆE PREŽIVETI: Peking uvodi zlatni standard!

Podeli vest

Najveći svetski uvoznik nafte, Kina, priprema se da pokrene ugovor o budućnosti nafte izražen u kineskom juanu i koji se može pretvoriti u zlato, potencijalno kreirajući najznačajniji azijskih naftni standard i omogućavajući izvoznicima nafte da zaobiđu američki dolar trgovanjem u juanu

Budućnost sirove nafte biće prvi robni ugovor u Kini koji je otvoren za strane investicione fondove, trgovinske kuće i naftne kompanije.

Izbegavanje trgovine američkim dolarima bi moglo omogućiti izvoznicima nafte, poput Rusije i Irana, na primer, da zaobiđu američke sankcije tako što će trgovati u juanu.

EU RAMPA ZA KINU U SRBIJI: Brisel u panici zbog osovine Beograd - Peking - Moskva!

Da bi ugovor o valuti juan postao privlačniji, Kina planira da juan bude u potpunosti konvertibilan u zlato na berzama u Šangaju i Hong Kongu.

(VIDEO) RUSIJA I KINA KREĆU NA MESEC: Moskva i Peking otkačili SAD i NASA, dogovorili da pošalju posadu na zemljin satelit!

Prošlog meseca je Shanghai Futures Exchange i njene podružnice Shangai International Energy Exchange, INE, uspešno obavila četiri testa u proizvodnom okruženju za sirovu naftu, i nastavljaju sa pripremnim radovima za listing buduće sirove nafte, sa ciljem pokretanja krajem ove godine.

- Pravila globalne naftne igre mogu početi značajno da se menjaju - rekao je za Nikkei Asia Review osnivač makroekonomske kompanije FFTT sa sedištem u SAD, Luk Gromen.

PANIKA U BRISELU, KINEZI OTELI GRČKU: Atini dosta ucena EU, neće da je pljačkaju srednjovekovne pijavice!

Da, pravila se menjaju. Dobrodošli u istinski multipolarni set, gde nacije više ne moraju biti vezane za dolar


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zagor

pre 6 godina

Tako braco Kinezi,unistite parazite americke koje su trecinu sveta zavile u crno!!!Zaigrala mecka i pred njihovim vratima!!!\n

Ćira

pre 6 godina

Počinje da se uzdiže \"Azijski tigar\". Nikson je još 1971 godine ukinuo zlatni standard, da bi mogao da štampa bezvredan papir, koji je otada 6 puta izgubio vrednost.\n

DEDA RAKA

pre 6 godina

Lele, ima da propadnu kaubojske štamparije dolara, a štancuju ga svakodnevno - naravno- BEZ POKRIĆA!

sumadinac neprskani

pre 6 godina

au bato pa ameri ce da pocnu da se iseljavaju u brazil i meksiko. jerbo od sada sirenje ce se prodava samo za pare i to prave one sto imaju zlatnu podlogu . nego kad smo kod toga sta bese i gde je nase zlato . nadam se da nije u fort noksu .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija