• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

09.09.2017

16:48

PUTIN ZABRANJUJE AMERIČKE SOFTVERE: Bezbednost Rusije je prioritet i ne sme biti ugrožena!

Vesti

PUTIN ZABRANJUJE AMERIČKE SOFTVERE: Bezbednost Rusije je prioritet i ne sme biti ugrožena!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je IT kompanije u Rusiji da koriste domaći softver, rekavši da uskoro upotreba stranih proizvoda u ovoj oblasti više neće biti moguća u određenim sektorima zbog "visokih bezbednosnih rizika"

Informatička industrija u Rusiji trebalo bi da ima za cilj da razvija više domaćih proizvoda i da podigne i obučava specijaliste u ovoj oblasti, rekao je Putin tokom sastanka sa predstavnicima informacionih i komunikacionih kompanija u Permskom regionu.

Ko god postane lider u ovoj sferi, postaće vladar sveta, poručuje Putin.

U ovom trenutku, udeo ruskog softvera koji se koristi u zemlji iznosi oko 30%, rekao je predsednik.

NEMAČKA STALA UZ PUTINA! Veleobrt u rešavanju krize između EU i Rusije, SLEDI UKIDANJE SANKCIJA?!

- Trebali biste pokušati uključiti više naših IT specijalista. Što se tiče bezbednosti, postoje stvari od kritičnog značaja za državu, koje su od suštinskog značaja za podršku određenim industrijama i regijama - rekao je Putin, pozivajući se ne samo na vojni sektor, nego i na energiju.

Ako ruske kompanije, napominje on,  nastave proizvodnju opreme i softvera u istom obimu u odnosu na proizvode iz inostranstva, u određenim sferama država će prestati koristiti usluge iz inostranstva.

(VIDEO) RUSKA ARMIJA ZAUZELA SEVERNI POL: NATO i zapad u neverici posmatraju kako NIČU VOJNE BAZE I AERODROMI!

- Možda će neko reći: Ne možemo to imati. Šta ako neko pritisne dugme u inostranstvu, a sve ovde padne. Ne biste trebali nuditi IBM proizvode ili inostrani softver. Nećemo moći da ga uzmemo zbog previše rizika - rekao je Putin.

pixabay.com

Ruski predsednik nedavno je istakao važnost razvijanja znanja i pronalaženja novih tehnologija u oblasti informatike i informacionih tehnologija.

PUTIN ČINI SVE DA SE ISKUPI ZA SRAMOTNO PONAŠANJE JELJCINA PREMA SRBIMA: Beograd može da računa na moćnu Rusiju!

Govoreći sa studentima na Danu znanja u Rusiji ranije ovog meseca, Putin je rekao da "budućnost pripada veštačkoj inteligenciji".

- Ko god postane lider u ovoj sferi, postaće vladar sveta - rekao je Putin.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sloba

pre 6 godina

Smesna izjava a cime ce da mu rade kompjuteri ako ih uopste imaju bolje da sredi stanje u svoju zemlju da rusk narod ne gladuje umesto da prica gluposti

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija