• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

09.09.2017

20:17

(VIDEO) SPEKTAKULARAN LET IZNAD PJONGJANGA: Na ulicama prestonice S. Koreje nema ni ljudi, ni automobila!

Vesti

(VIDEO) SPEKTAKULARAN LET IZNAD PJONGJANGA: Na ulicama prestonice S. Koreje nema ni ljudi, ni automobila!

Podeli vest

Dok globalne političke tenzije rastu i novinari svu pažnju usmeravaju na vesti o testiranju ratnog oružja u Severnoj Koreji, mnogi se interesuju za druge aspekte ove zemlje, koji su i dalje obavijeni velom tajne

Kompanija "Aram Pan" iz Singapura tako je dobila dozvolu severnokorejskih vlasti da iz vazduha snimi glavni grad države - Pjongjang.

Rezultat je ovaj zanimljivi snimak, na kojem se mogu videti živopisne zgrade, prenosi B92.

(VIDEO) RUSI UPOZORAVAJU SAD: Ne dirajte Kima, nikad niste uspeli da prvim udarom uništite protivničke rakene sisteme!

- Ipak, ono što je vrlo čudno jeste što na ulicama nema ni ljudi, ni automobila. Za grad od 2.6 miliona stanovnika, Pjongjang je prilično pust - rekao je predstavnik kompanije.

KATASTROFA U NAJAVI! Tramp ozbiljno preti: NUKLEARKOM ĆU ZBRISATI SEVERNU KOREJU!

Snimak je deo projekta "DPRK360", koji za cilj ima predstavljanje Severne Koreje svetu putem različitog vizualnog materijala.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ne kapiram

pre 6 godina

a sta ste ocekivali? da sede pre podne u kaficima! valjda rade ljudi! verovatno nema nezaposlenih! deca u skolama!

dragan

pre 6 godina

za razliku od beograda ljudi rade ,ne mitinguju na ulicama

vev

pre 6 godina

A gde ti vide u poslednjih 5.meseci da neko strajkuje po Beogradu, sto bi strajkovali imamo internet, pa se posvadjamo, naruzimo one koji nam se ne svidjaju, ko bre da izlazi po ulicama to je pluskvanperfekat, za nas!

Stojan

pre 6 godina

Pa i jeste. Ali, ne zaboravite dok su oni gradili i razvijali grad, Jugoslavija je razvijala tesku industriju u Sloveniji, turizam u Hrvatskoj (hotele, puteve i sve drugo potrebno) i Crnoj Gori (donekle), podizali Makedoniju uvek iz necega, obezbedjivali Albancima ostanak na KiM. Posle toga su sankcije pritisle Srbiju pa onda bombardovanje pa onda nekakve demokrate sto su i dalje unistavali. Eto zato je Beograd neizgradjen tj. od kad su ocevi ili dede ili sad vec pradede radili na izgradnji Novog Beograda kao da se nista vise nije izgradilo.

Blin

pre 6 godina

ja izbrojah bar 5 Beograda na vodi... pritom stadion na ostrvu, petlju na reci.. ko zna kako oni tamo zive... nama prosipaju price kako su sitotinja... sirotinja ovo nema!! nesto ti nije kako treba..\n

bubasvaba

pre 6 godina

Lepo si ti izbrojao ali tamo protiv gradnje ne setaju svakojake budale protiv napredka grada i drzave jer ga nebi bilo a kod nas ?????.

ČITATELJKA

pre 6 godina

Sablasno i jezivo! Bivši predsednik, otac sadašnjeg severnokorejskog predsednika je stanovništvu iz unutrašnjosti još pre mnogo godina zabranila ulazak u Pjongjang a takođe je i dalje najstrožije zabranjeno da strani turisti i strani i domaći novinari snimaju kada žele i šta žele u Pjongjangu - da svet ne bi saznao kako se i koliko bedno živi u Severnoj Koreji, već smeju snimati samo one stanovnike Pjongjanga koji lepo odeveni imaju radni zadatak da šetaju užim i širim centrom grada i tako malobrojnim stranim turistima i malobrojnim stranim i domaćim novinarima daju lažnu sliku o tome kakav je život u Severnoj Koreji.

Stojan

pre 6 godina

I bas vi znate sve o njima a sigurno ne znate ni da nadjete na mapi SK kao sto ni Ameri nebi znali. Vi ste kao neki ekspert.

Sasa

pre 6 godina

USA bi da unisti nesto ovako lepo.Pa oni zive kao LJUDI.

Vladimir

pre 6 godina

Severna Koreja predstavlja i vrhunsko filozofsko pitanje koje se tiče organizacije države i društvenog ustrojenja... Oni su, u prethodnim decenijama, izbegli "demokratizaciju luksuza" koju je nametnula zapadna kultura, i realno im ne nedostaje ono što nisu ni imali... To svakako ne znači da nemaju ništa i da su nezadovoljni načinom na koji žive... Jako je teško sprovesti globalne sankcije sistemu u kome gradjani ne "pate" zbog nedostatka benzina, koka kole, i preskupe brendirane garderobe... Potrošačko i materijalno društvo je glavni adut zapadne kulture, što gradjanima S. Koreje apsolutno ne nedostaje... Ako izuzmemo sopstveni sistem vrednosti, teško je reći ko živi bolje, a ko gore... Naravno, obrnuto bi bilo još teže...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija