• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/sputnik

12.09.2017

18:51

(VIDEO) ERDOGAN SE DOGOVORIO S PUTINOM U INAT NATO I SAD: Više ništa ne može da spreči isporuku MOĆNOG S-400 TURSKOJ!!

Vesti

(VIDEO) ERDOGAN SE DOGOVORIO S PUTINOM U INAT NATO I SAD: Više ništa ne može da spreči isporuku MOĆNOG S-400 TURSKOJ!!

Podeli vest

Moskva i Ankara konačno su potpisale ugovor o isporuci Turskoj ruskih zenitnih raketnih sistema S-400.

Ovo je zvanično objavila ruska Federalna služba za vojno-tehničku saradnju (sa drugim zemljama). Dakle: najpozvaniji ruski državni organ, u čijoj su nadležnosti pregovori o takvim međudržavnim aranžmanima.

U saopštenju Federalne službe se naglašava da je Rusija „spremna za realizaciju ugovora“.

Pritom je naglasila da neće otkrivati podrobnosti ugovora zbog „specifičnosti i osetljivosti tematike“. I navela da Turska kao kupac S-400 ima „prioritetno pravo komentarisanja“ aranžmana.

Nije slučajno što se u istom saopštenju precizira: „Isporuka S-400 Turskoj odgovara geopolitičkim interesima Ruske Federacije“. A kako i ne bi!

PUTIN I ERDOGAN POSTIGLI DOGOVOR: Turska od Rusije kupuje S-400!

Rusija ovim ugovorom ulazi u decenijama neprikosnovenu američku zonu za prodaju naoružanja. I to sa visokotehnološkim raketnim sistemom, čijom kupovinom je Turska faktički priznala da ga smatra superiornim onome što bi u toj klasi oružja mogla da kupi od SAD.

Rusija prodajom S-400 dodatno ohrabruje Redžepa Tajipa Erdogana da se drži još samostalnije i prema EU i prema Sjedinjenim Državama i da se unutar NATO ne savija poput Poljske, Rumunije ili Italije.

AP PHOTO

Erdogan je, inače, već objavio: da je njegova zemlja već uplatila avans za S-400.

On je još u junu tvrdio da su dokumenti za kupovinu S-400 i za kasniju zajedničku proizvodnju tih savremenih raketnih sistema „faktički već potpisani“.

Turski mediji su pisali da će Ankara za dve baterije S-400 i tehnologiju za njihovu proizvodnju platiti 2,5 milijardi dolara.

Inače, pomoćnik Vladimira Putina za vojno-tehničku saradnju, Vladimir Kožin, izjavio je da u svetu raste potražnja za ruskim krstarećim raketama „Kalibar“, koje su za pokazano u dosadašnjem sirijskom ratu dobile „najviše moguće ocene“.

Prema njegovim rečima, sve je više kupaca i za ruske vojne robote koji su u Siriji takođe imali „vatreno krštenje“.

Kožin je objavio početak isporuke Egiptu 50 lovaca MiG-29.

ANGELA MERKEL NE OTPISUJE ERDOGANA: Kancelarka protiv potpune zabrane prodaje oružja Turskoj!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija