• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

14.09.2017

09:21

(VIDEO) NAJMANJE 25 UČENIKA POGINULO U POŽARU: Đaci izgoreli u internatu dok su čitali Kuran!

Vesti

(VIDEO) NAJMANJE 25 UČENIKA POGINULO U POŽARU: Đaci izgoreli u internatu dok su čitali Kuran!

Podeli vest

U požaru u islamskom internatu u Kuala Lumpuru stradalo je najmanje 25 osoba, većinom učenika, a buknuo je u četvrtak rano ujutro u spavaonicama, objavili su zvaničnici

U požaru su umrla dva čuvara i 23 učenika. Sedam osoba je povređeno, a 11 spaseno u školi "Tahfiz", u kojoj učenici uče Kuran. "Tahfiz" škole obično podučavaju učenike uzrasta između pet i 18 godina.

Printscreen You Tube

Požar je počeo u spavaonicama na najvišem spratu trospratne zgrade, a pomoć je pozvana u 5:40 sati ujutro po lokalnom vremenu, navodi se u saopštenju Malezijskog odeljenja za požar i spasavanje.

Službenici su za Reuters izjavili da je uzrok požara najverovatnije kratak spoj.

Učenici su pokušali da pobegnu, ali zgrada je bila okružena metalnim rešetkama koje nisu mogle da se otvore iznutra.

 

Tahfiz škole su isključivo u nadležnosti verskih institucija, a ove godine su u Maleziji već bile podvrgnute istrazi kada je 11-godišnji dečak umro nakon što je prijavljeno zlostavljanje u Johoru, severno od Singapura.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija