• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2017

23:55

TRAMP ISMEVAO, PA ZAPRETIO KIMU: Raketaš da odustane od nuklearnog oružja ili SLEDI UNIŠTENJE!

Vesti

TRAMP ISMEVAO, PA ZAPRETIO KIMU: Raketaš da odustane od nuklearnog oružja ili SLEDI UNIŠTENJE!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp ismejao je danas lidera nuklearno naoružane Severne Koreje Kim Džong-una kao "raketaša" (Rocket Man), dok su savetnici Bele kuće upozorili da će se ta izolovana zemlja suočiti sa uništenjem ukoliko ne stavi tačku na svoje oružane programe i ratoborne pretnje

Na pitanje kako Tramp opisuje Kima, savetnik za nacionalnu bezbednost Herbert Rejmond Mekmaster rekao je da je "raketaš najnoviji opis", prenosi AP.

Mekmaster je, međutim upozorio da se "verovatno ne treba previše smejati raketama, jer one ipak predstavljaju veliku pretnju po sve".

Istovremeno, on je istakao da će Kim "morati da odustane od nuklearnog oružja jer je predsednik rekao da neće tolerisati da taj režim preti SAD i američkim građanima nuklearnim oružjem".

Upitan da li misli da bi Tramp mogao da izvede vojni napad na Severnu Koreju, Mekmaster je rekao da je "Tramp bio veoma jasan da su sve opcije na stolu".

Severna Koreja će biti visoko na agendi svetskih lidera u narednoj nedelji na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN, što će biti Trampov najznačajniji trenutak na svetskoj sceni otkako je u januaru stupio na čelo SAD, zaključuje američka agencija.

Kako je predviđeno, Tramp će se svetskoj organizaciji, koju je ranije kritikovao kao slabu i nesposobnu, obratiti u utorak.

MIROSLAV LAZANSKI O GOSPODARIMA SVETA: Oni prave našu istoriju i nisu tu slučajno, BAŠ KAO I VELIKI VOĐA KIM DŽONG UN!

KIM ĆE OPET DA PUCA! Američki obaveštajci tvrde da SEVERNA KOREJA PRIPREMA NOVE RAKETE!

ODGOVOR SEVERNE KOREJE NA "ZLE SANKCIJE": Ubrzaćemo razvoj oružanih programa!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija