• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer.rs

18.09.2017

11:16

LUD! RASMUSEN UCENJUJE PUTINA: Rusija može da skine sankcije samo na jedan način, A NI TO NEĆE BITI DOVOLJNO!

Vesti

LUD! RASMUSEN UCENJUJE PUTINA: Rusija može da skine sankcije samo na jedan način, A NI TO NEĆE BITI DOVOLJNO!

Podeli vest

Ublažavanje sankcija Rusiji moguće je u slučaju da se u Donbasu uvedu mirotvorci UN i to u punom njihovom mandatu, izjavio bivši generalni sekretar NATO-a Anders fog Rasmusen. On je, međutim, dodao da ni to verovatno neće biti dovoljno

Ukoliko Rusija prihvati takav plan, koji podrazumeva punu kontrolu nad rusko-ukrajinskom granicom kako bi se zaštitilo stanovništvo celokupne teritorije Ukrajine, Rusiji bi mogao biti učinjen ustupak u vidu ublaživanja sankcija, rekao je on na forumu Jaltinske evropske strategije.

Iz Donjecke Narodne Republike poručuju da bi konflikt bio već odavno rešen da Ukrajina nema podršku Nemačke, Francuske i SAD. Dodaju i da dobro pamte šta se desilo Srbima u Krajini  

Kako je rekao, Rusija je bila primorana da predloži mogućnost uvođenja mirotvoraca zbog mogućnosti da se Ukrajini isporuči naoružanje.

On takođe smatra da celokupan proces uvođenja mirotvoraca u Ukrajinu može da potraje prilično dugo.

KIJEV U DONBASU SPREMA "OLUJU", ODGOVOR RUSA BIĆE BRUTALAN: Ukrajinci najavili veliku ofanzivu već u novembru!

- Sada ćemo imati izuzetno dugačak proces u Savetu bezbednosti UN. Dok ne dođe vreme do realizacije realnih koraka, neophodno je nastaviti sa pritiscima na Rusiju, a ne treba ni odbacivati mogućnost isporuke naoružanja Ukrajini, istakao je.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da podržava ideju uvođenja mirotvoraca u Ukrajinu, ali na nivou misije OEBS, kao i da oni budu raspoređeni na liniji razgraničenja Donabsa sa Ukrajinom.

(VIDEO) SRBI, ČUVAJTE SE AMERA, ONI OMČU NAMIČU SVAKOJ NEZAVISNOJ DRŽAVI: Ruski general poslao uznemirujuću PORUKU BEOGRADU!

S druge strane, stalni predstavnik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin u razgovoru za RT prokomentarisao je izjavu kancelarke Nemačke Angela Merkel koja je nazvala "interesantnom" ideju raspoređivanja mirovne misije UN u Donbasu, ali je naglasila da mirovnjaci treba da budu na teritoriji čitavog regiona.

Public

- Da Ukrajina nema podršku Nemačke, Francuske i SAD, konflikt bi bio već odavno rešen. Za njih nisu sigurno prioritet interesi građana DNR i LNR, već političara. Međutim, istorija pamti šta se desilo u Hrvatskoj, Srpskoj Krajini, šta se desilo Jugoslaviji i zato je za nas takva opcija nedopustiva. Ako Zapad zaista želi da reši konflikt na politički način, ako postoje mirovne inicijative, a ne neki  skriveni ciljevi uvođenja kontingenata UN, to naravno treba ga rasporediti tamo gde postoji opasnost za saradnike OEBS-a. Na teritoriji DNR je situacija mirna, a još mirnija na granici sa Rusijom - rekao je on.

Za uvođenje mirotvoraca je potreban pristanak obe zaraćene strane. U ovom slučaju, jedna je Ukrajina, a druga DNR i LNR. Zato, bez našeg stava neće biti dobro uvođenje kontingenta, poručuje predstavnik DNR Denis Pušilin

Pušilin je naglasio i da, bez pristanka DNR i LNR ne bi bilo dobro raspoređivati mirovne snage na čitavoj teritoriji regiona.

POROŠENKO TRAŽI PRIJEM U NATO, A TO ZNAČI RAT RUSIJI: Američke rakete na samo 600 kilometara od Moskve!

- Za uvođenje mirotvoraca je potreban pristanak obe zaraćene strane. U ovom slučaju, jedna je Ukrajina, a druga DNR i LNR. Zato, bez našeg stava neće biti dobro uvođenje kontingenta. Sumnjam da će Ukrajina uspeti da to izlobira, bez obzira na podršku Zapada -  zaključio je stalni predstavnik DNR.

Ranije je kancelarka Nemačke Angela Merkel nazvala "interesantnim" predlog ruskog predsednika Vladimira Putina o raspoređivanju mirovne misije UN u Donbasu.

UKRAJINCI, HOĆETE KRIM - VRATITE SE U RUSIJU: Hruščov ponizio Porošenka, a Trampu objasnio kako stoje stvari!

Međutim, po njenom mišljenju, "snage UN treba da imaju pristup svuda gde se nalaze predstavnici OEBS", tj. u čitavom regionu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 6 godina

Pošizio Rasmusen - Putin ga ne konstatuje, video Vlada šta su UN učinile na Kosovu ! E, to više neće moći - NEĆE PROĆI ! No pasaran !

iscander

pre 6 godina

pa mogu naoružavati zapadnu Ukrajinu što i rade a što ako prorusi ih poraze i dođu do Kijeva i dalje?Mirovni sporazum u Minsku ih je spasio totalnog poraza na istoku...tko je Rasmussen uopće?I koliko njegova država vrijedi u svijetu?Danska je velesila možeš misliti...bio je obično Obamino potrkalo

Bane

pre 6 godina

Mirotvorci?????Hahahhahahhahahahhahahhahhahhahahhahah...Pa koga vi zajebavate vise???Pa nije vam Rusija Jugoslavija kreteni..Hahhha.

Bombarder

pre 6 godina

Stvarno od svih mjesta na svijetu kud ste bas nasi susjedi...niko osim par diktatora i vas srba na svijetu ne podrzava ruse......jel vam to bar nesto govori jer pametnom je to dosta......

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija