• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.09.2017

18:59

ŠALJU ODRED KOJI ĆE ODSEĆI GLAVU KIMU! Južna Koreja sprema ubistvo lidera Severne Koreje!

Vesti

ŠALJU ODRED KOJI ĆE ODSEĆI GLAVU KIMU! Južna Koreja sprema ubistvo lidera Severne Koreje!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Južne Koreje oformiće specijalnu jedinicu vojnika i agenata čiji je zadatak da odrube glavu Kim Džong Unu, objavio je "Njujork tajms". Ti specijalci će se baviti i špijunažom

Južna Koreja sprema ubistvo vođe Severne Koreje Kim Džong Una kako bi ga sprečila da razvija svoj nuklearni program, objavio je američki list "Njujork tajms". Vojska te zemlje planira da oformi jedinicu elitnih specijalaca i tajnih agenata čiji će zadatak biti da se infiltriraju u Pjongjang i na kraju Kimu odseku glavu! Te detalje otkrilo je ministarstvo odbrane u Seulu kako bi uteralo strah u kosti severnokorejskom lideru.

Špijuniraće Kimove baze

O novoj specijalnoj jedinici govorio je ministar odbrane Južne Koreje Song Jung Mu. On je otkrio pojedinosti nakon što je Kim izveo poslednju probu interkontinentalne rakete.

- Nova brigada imaće između 1.500 i 3.000 vojnika i obaveštajaca. Mi je zovemo i "jedinica za seču glava" jer njeni članovi imaju zadatak i da diktatoru Kim Džong Unu odrube glavu. Međutim, oni vežbaju Kimovo ubistvo i na druge načine - rekao je Jung Mu.

Ima kec u rukavu
Teško je da država koja nema nuklearno oružje može zastrašiti diktatora koji ima takav arsenal
Park Hvi Rak,
vojni analitičar

Ministar je dodao da će jedinica biti aktivna najkasnije do kraja ove godine.

- Naši specijalci treniraće da tokom noći neprimećeno pređu granicu i upadnu na tlo Severne Koreje. Zadatak će im biti i da naruše vazdušni prostor susedne države helikopterima i koriste ih za špijunažu. Kim i njegovo rukovodstvo će im biti na meti svaki dan. Taj diktator više neće moći da diše punim plućima - kazao je ministar.

U skladu sa tim, cilj brigade je i da unervozi Kima do te mere da on na kraju pristane na pregovore u strahu za svoj život.

AP PHOTO

- Južna Koreja nema svoj nuklearni arsenal. Zato ćemo naterati rukovodstvo Pjongjanga da se plaši naših profesionalnih ubica - pojasnio je ministar.

Totalna paranoja

Međutim, stručnjaci sumnjaju da će pretnje odredom smrti uspeti da zaustave lidera Severne Koreje.

- Ne pamtim da je bilo koja vlada objavila strategiju ubistva lidera neke druge zemlje. Međutim, Seul očigledno želi da Kim postane paranoičan. Ipak, sumnjam da će se to desiti - rekao je vojni analitičar Univerziteta Kukmin u Seulu Park Hvi Rak.

On je kazao da nije siguran čak ni koliko Kim strepi od Amerike, saveznika svojih južnih suseda.

- Teško je da država koja nema nuklearno oružje može zastrašiti diktatora koji ga ima. Amerikanci stalno poručuju da će svojim oružjem pomoći Seulu. Ipak, nisam siguran da bi SAD prišle u pomoć ako bi Kim direktno ugrozio njihovu teritoriju - objasnio je stručnjak.

Kim: U inat ću usavršiti arsenal!

Lider Severne Koreje Kim Džong Un zapretio je juče Americi da će, ukoliko nastavi da mu uvodi sankcije, u tom slučaju usavršiti i još brže privesti kraju svoj nuklearni program.
- Ako SAD i UN nastave da pooštravaju sankcije, u inat ćemo što pre završiti program i sravniti vas sve sa zemljom - zapretio je Kim.
Inače, stručnjaci su procenili da Kim ima stotine balističkih raketa, od kojih su mnoge interkontinentalne.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17