• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.09.2017

07:07

TRAMP JE NOVI HITLER, PRETI DA ĆE ME UBITI! Maduro iz Karakasa zavapio pred UN

Vesti

TRAMP JE NOVI HITLER, PRETI DA ĆE ME UBITI! Maduro iz Karakasa zavapio pred UN

Podeli vest

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je nazvao američkog predsednika Donalda Trampa "novim Hitlerom" međunarodne politike

Maduro je optužio Trampa da preti da će ga ubiti, iako Tramp to nije rekao.

Tramp je u utorak pozvao svetske lidere da pomognu uspostavljanje "demokratije i političkih sloboda" u Venecueli, izdvajajući tu južnoameričku zemlju u okviru jedne od svojih najoštrijih kritika u govoru koji je održao na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Tramp je Venecueli pretio ekonomskim sankcijama ukoliko Maduro "insistira na putu nametanja autoritarne vladavine", ali nije ponovio raniju pretnju razmatranja vojne opcije. 

- Venecuelanski narod gladuje i njegova zemlja se ruši. Njegove demokratske institucije se uništavaju. To stanje je potpuno neprihvatljivo, i ne možemo stajati po strani i gledati - rekao je Tramp. 

- Tražim od svake zemlje koja je danas ovde predstavljena da bude spremna da učini više da bi se rešila ta vrlo realna kriza. 

Maduro, koji nije prisustvovao skupu Generalne skupštine UN, reagovao je ljutito iz Karakasa, nazvavši taj govor "agresijom novog Hitlera međunarodne politike, gospodina Donalda Trampa, protiv naroda Venecuele". 

- Niko ne preti Venecueli i niko nije vlasnik Venecuele - rekao je Maduro. 

U sedištu UN, venecuelanski ministar inostranih poslova Horhe Areasa takođe je osudio Trampove ocene, ali se oglušio o pitanja novinara o kritici koju su o Venecueli izneli drugi govornici. Desetak ministara spoljnih poslova Latinske Amerike planira da se sastane u UN u sredu da bi razgovarali o moguc"im novim merama za rešavanje venecuelanske krize. Te zemlje su se prošlog meseca sastale u Limi i osudile "demokratski kolaps" Venecuele. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija