• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

24.09.2017

20:04

RASKOL U VATIKANU! STO SVEŠTENIKA OPTUŽILO PAPU FRANJU DA JE JERETIK: Drma se Sveta stolica, svet sa zebnjom čeka ishod!

Vesti

RASKOL U VATIKANU! STO SVEŠTENIKA OPTUŽILO PAPU FRANJU DA JE JERETIK: Drma se Sveta stolica, svet sa zebnjom čeka ishod!

Podeli vest

Konzervativni katolički bogoslovi i sveštenici optužili su papu Franciska da širi jeretičke ideje. Tvrde, da je Franja pao u jeres 2016. u apostolskoj poslanici nazvanoj "Amoris laetitia" (Radost ljubavi) u kojoj je govori o porodici i njenom mestu u savremenom svetu

      

Tanjug/AP

Štaviše,, nezadovoljni rimokatolički prvaci uputili su mu i pismo sa ukazivanjima i upozorenjima.

Dokument koji su uputili u Vatikan ima 25 stranica. U njegovom pisanju je učestvovalo 40 katoličkih sveštenika, a podržala su ih jop 62 bogoslova iz 20 zemalja

- Publikacija "Amoris laetitia", a i neka druga Vaša dejstva navukli su na Crkvu skandal na štetu vere i morala. Tako su se jeres i druge greške proširili u Crkvi. Dok su neki episkopi i kardinali nastavili da štite božanske istine o braku, moralom zakonu i svetim tajnama, drugi su odricali te istine, a za to od Vaše Svetosti nisu bili ni ukoreni. Naprotiv, prema takvima ste pokazivali naklonost - tvrde oni.

ŠOKANTNO! Poglavar katoličke crkve PAPA FRANJA konačno priznao: HOĆU DA DOĐEM U SRBIJU!
       
Kritičari su objavili svoje zamerke u dokumentu pod nazivom "Correctio filialis" (Sinovske korekcije) koji ima tri dela.
          
Njegovi potpisnici i autori u prvom delu objašnjavaju zašto smatraju da imaju pravo da papi upućuju zamerke, preporuke i korekcije.

POSLEDNJI DANI VATIKANA - NEKO JE ZAPOSEO PAPU UMESTO BOGA: Ruska istoričarka upozorava na tektonske promene kad je reč o Svetoj stolici!

U drugom delu su same "korekcije", a treći je posvećen analizi uzroka "teološke krize" u kojoj se našao savremeni katolicizam.

Dokument ima 25 stranica. U njegovom pisanju je učestvovalo 40 katoličkih sveštenika.

REHABILITACIJA STEPINCA ZNAČILA BI I REHABILITACIJU NDH: Šta god da Vatikan odluči biće to jasna poruka Srbima!

Franji su ga predali krajem avgusta, ali im papa nije još ništa odgovorio.

Upravo zato su i odlučili da ga učine javnim pa su otvorili poseban sajt.

Pozvali su druge katoličke sveštenike i teologe da im se priključe, odnosno da podrže njihovo pismo Franji.

ZAGREB SLUŠA NAREDBE RIMOKATOLIČKE CRKVE, SRBIJA SPC DRŽI PO STRANI: Uloga crkve u dve države drastično se razlikuje!

Dosad su to učinili katolički sveštenici i bogoslovi iz 20 zemalja. Ukupno njih 62.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mirko

pre 6 godina

Gej zabave i pedofilija su naravno mnogo manja jeres od prorodice....

PETAR 1

pre 6 godina

Nije to raskol nego sukob interesa, i eto casne, postene opozicije sa novim naravno boljim idejama. Parada je u Vatikanu pocela.\n

pare

pre 6 godina

Kad oni imaju po 100*tinjak hiljada evra za kurvu, lako je meni za njih. Sve se vise ljudi u svetu moli jednom jedinom bogu, a taj je crn i ima vise losih imena. Plasim se da se dosta njih moli njemu iako im je posao da sluze onog drugog-pravog.

Emir

pre 6 godina

Zar papa u katolicanstvu nije bezgrijesan? Kako mozes ispraviti nekoga ko ne moze pogrijesiti

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija