• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.09.2017

21:33

BELA KUĆA STIŠAVA TENZIJE: Nismo objavili rat Severnoj Koreji, TO JE LAŽ!

Vesti

BELA KUĆA STIŠAVA TENZIJE: Nismo objavili rat Severnoj Koreji, TO JE LAŽ!

Podeli vest

Bela kuća danas je tvrdnje da su SAD objavile rat Severnoj Koreji odbacila kao "apsurdne", prenose agencije

- Nismo objavili rat Severnoj Koreji. Iskreno, sugerisati tako nešto je apsurdno - rekla je novinarima portparolka Bele kuće Sara Sanders. 

Prethodno je portparol ministarstva odbrane Robert Mening rekao da će Pentagon predstaviti američkom predsedniku Donaldu Trampu sve opcije kojima može da reši problem sa Severnom Korejom, ukoliko ona nastavi sa svojim provokacijama.

(VIDEO) OBARAĆEMO AMERIČKE AVIONE ČAK I AKO NAM SAMO PRIĐU! Kim tvrdi da su im SAD OBJAVILE RAT!

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa je danas, takođe, jasno stavila do znanja da ne pokušava da zbaci vladu Severne Koreje, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp napisao da lider te zemlje Kim Džong Un "neće još dugo biti tu".

Pjongjang je tu poruku na Tviteru shvatio kao objavu rata, navodi AP.

Ranije danas portparol ministarstva odbrane Robert Mening rekao da će Pentagon predstaviti američkom predsedniku Donaldu Trampu sve opcije kojima može da reši problem sa Severnom Korejom, ukoliko ona nastavi sa svojim provokacijama.

Pentagon je to saopštio nakon što je severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong-ho rekao da je Tramp "objavio rat" njegovoj zemlji i da Pjongjang zadržava pravo da preduzme kontramere, uključujući obaranje američkih strateških bombardera, čak i ako se ne nalaze u vazdušnom prostoru Severne Koreje.

Tramp je u subotu na Tviteru porucio da, ukoliko je ministar spoljnih poslova Severne Koreje u UN preneo stavove lidera te zemlje Kim Džong Una, "oni neće još dugo biti tu".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
solunac

pre 6 godina

Ha jbg nisu navikli na direktne pretnje. nTako je  bre braco koreanci. Nesmeju da vas diraju zbog Srbije Rusije i Kine nn

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija