• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.09.2017

14:56

NACI- PARTIJU VODI LEZBIJKA! Lepa plavuša, doktorka ekonomije, zaštitno lice ekstremne desnice!

Vesti

NACI- PARTIJU VODI LEZBIJKA! Lepa plavuša, doktorka ekonomije, zaštitno lice ekstremne desnice!

Podeli vest

Investiciona bankarka Alis Vejdel (38) jedna je od najzaslužnijih za ulazak AfD u nemački parlament. Glasačima njene homofobne i antiimigrantske stranke nije smetala njena seksualna orijentacija niti njena partnerka migrantkinja

Investiciona bankarka i deklarisana lezbijka Alis Vejdel (38) jedna je od najzaslužnijih za trijumf koji je neonacistička partija Alternativa za Nemačku (AfD) ostvarila na parlamentarnim izborima u nedelju. Iako je stranka, u čijem je Vejdelova samom vrhu, homofobična i antiimigrantska, njeno seksualno opredeljenje i partnerka migrantkinja nisu uticali na konzervativne nacionaliste koji su glasali za AfD.

Imaju dvoje dece

Plavuša oštrog jezika, doktor ekonomije, bila je jedna od dvoje istaknutih kandidata na listi AfD, zahvaljujući kojima je ta partija dobila 13,4 odsto glasova i prvi put ušla u savezni parlament. Uprkos tome što je njena seksualna orijentacija u suprotnosti sa stavovima stranke, koja se zalaže za tradicionalne porodične vrednosti, Vejdelova od samog početka nije ništa krila.

Velika ljubav
Partnerka Vejdelove je Sara Bosard, švajcarska producentkinja poreklom sa Šri Lanke

Otvoreno je govorila da je u vezi sa Sarom Bosard, švajcarskom producentkinjom poreklom sa Šri Lanke. One imaju dva usvojena sina koji žive na jezeru Konstans u Švajcarskoj, gde je i Vejdelovoj drugo prebivalište. Njih dve, međutim, nisu u braku, već žive u vanbračnoj zajednici. To je delimično i zbog toga što se Vejdelova protivi gej brakovima, što je istakla letos kad su oni odobreni u Nemačkoj. Zalaže se za tradicionalnu porodicu, ali, kako sama kaže, nema ništa protiv drugih stilova života.

Informer

ŠOK! NEMCI MANJINA U FRANKFURTU: Čak 51,2 odsto stanovnika migranti, U BRITANIJI MUHAMED NAJČEŠĆE IME!

Obradović lezbijki čestitao pobedu

Beta

Lider srpske stranke Dveri Boško Obradović čestitao je neonacističkoj AfD trijumf na izborima. Uprkos tome što je homofob, on je uputio stranci čestitke na pobedi lezbijke Alis Vejdel.
- Sve čestitke prijateljima iz Alternative za Nemačku. Vidimo se u Bundestagu i Beogradu. Idemo dalje. Vreme je za Alternativu za Srbiju - napisao je Obradović na Tviteru.
Njegov tvit izazvao je gomilu negativnih komentara na društvenim mrežama, a ljudi su pitali da li to Obradović priželjkuje neonacističku partiju i u Srbiji.
Drugi su se našalili na njegov račun, podsetivši ga da je jedan od lidera AfD deklarisana lezbijka.

Iako je njena partnerka migrantkinja, Vejdelova je tokom kampanje bila nemilosrdna prema izbeglicama. Ona smatra da je Nemačka postala "sigurna luka za strane kriminalce, preciznije islamske kriminalce".

Optuživala je nadležne u zatvorima u severnoj Africi da deportuju zločince iz svojih zemalja u Nemačku i pozivala na oduzimanje građanskih sloboda imigrantima umešanim u kriminal. Takođe je tražila da Nemačka prekine da poštuje odluke Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

Založila se za zabranu minareta u Nemačkoj, kao i zabranu nošenja marama za muslimanke koje rade u državnoj službi. Zakon o azilu želi da izmeni jer je, kako sama kaže, "produkt nemačke prevelike kompenzacije za zločine iz nacističke ere".

To joj sve, međutim, nije smetalo da u svojoj kući u Švajcarskoj ilegalno zaposli jednu ženu iz Sirije. Mediji su otkrili da je migrantkinja radila kao kućna pomoćnica bez papira i bez ikakvog ugovora. Vejdelova je to demantovala, navodeći da je Sirijka bila gost u njenom domu, a ne radnica.

Radila za "Goldman Saks"

Analitičari, ipak, kažu da sve to nije smetalo biračima AfD. Oni su se koncentrisali na njenu uspešnu karijeru. Vejdelova je, naime, nakon završenog ekonomskog fakulteta živela u Kini šest godina i radila za Banku Kine. Posle je prešla u investicionu banku "Goldman Saks" u Frankfurtu, gde je uradila doktorat. Interesantno je to da je doktorske studije završila zahvaljujući stipendiji fonda Hrišćansko demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel. Kasnije je radila i za investicionu kuću "Alijanc", a poslednjih godina je frilenser.

Prema rečima stručnjaka, zato je Vejdelova kod konzervativne radničke klase i nacionalista koji su glasali za AfD stvorila osećaj poverenja. Svojim biračima je ulila osećaj sigurnosti jer je ekonomista sa doktoratom.

Međutim, prijatelji Vejdelove sa fakulteta kažu da se veoma izmenila. Dok je studirala bila je veoma otvorena devojka i veliki ljubitelj turske kuhinje. Naglo je promenila stav o svemu kad se učlanila u AfD, što se desilo nedugo nakon osnivanja stranke 2013. U partiju je ušla kao evroskeptik, koji se zalagao za ukidanje evra. Čak je uradila i ekonomski program stranke u tom pravcu. Godine 2015, kad je počela migrantska kriza a u Nemačku došlo skoro milion izbeglica, počela je da se protivi imigraciji.

MERKEL: AfD neće uticati na spoljnu i evropsku politiku!

 

Merkelova pravi "Jamajka koaliciju"

Tanjug

Hrišćansko demokratska unija (CDU) Angele Merkel, koja je, uprkos pobedi sa 33 odsto glasova, ostvarila najlošiji rezultat na izborima od 1953, moraće da pravi širu koaliciju da bi formirala vladu. Kako mnogi predviđaju, verovatno će napraviti pakt sa liberalnom Partijom slobodnih demokrata (FDP), koji su dobili 10,4 odsto glasova, i sa Zelenima, koji su osvojili 9,1 procenat.
Nemci to zovu "Jamajka koalicija" jer se boje stranaka koje bi formirale savez nalaze na jamajkanskoj zastavi. Naime, boja CDU je crna, liberala žuta, a Zelenih zelena.
Analitičari kažu da je takozvana velika koalicija sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) Martina Šulca, koja je osvojila 20,6 odsto glasova, nemoguća, kao ni sa AfD.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija