• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vice.rs

27.09.2017

18:08

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NEMAČKOJ TINEJDŽERKI IZ ISIS PRETI SMRTNA KAZNA: Iračani je uhvatili u podrumu u kome se krila!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NEMAČKOJ TINEJDŽERKI IZ ISIS PRETI SMRTNA KAZNA: Iračani je uhvatili u podrumu u kome se krila!

Podeli vest

Irački premijer kaže da su mladi regruti ISIS, kao što je šesnaestogodišnja nemačka učenica Linda Vencel, odgovorni za svoje postupke. Tinejdžerki, koja je imala samo 15 godina kada je pobegla od kuće u blizini Drezdena, nakon što ju je pripadnik ISIS regrutovao preko interneta, sada preti smrtna kazna, ako bude osuđena po iračkim antiterorističkim zakonima

 - Samo želim da odem odavde - izjavila je za medijske kuće NDR i WDR i novine Zidojče Cajtung šesnaestogodišnja učenica iz Nemačke Linda Vencel, kada su je uhvatile vladine snage Iraka.

Na uznemiravajućem snimku se vidi kako Vencelova vrišti dok je izvlače iz podruma ISIS-ove sigurne kuće u gradu na severu, Mosulu, i dok okupljena gomila kliče. 

Ovoj tinejdžerki, koja je imala samo 16 godina kada je pobegla iz svoje kuće u blizini Drezdena, nakon što ju je pripadnik ISIS-a regrutovao preko interneta, sada preti smrtna kazna, ako bude osuđena po iračkim antiterorističkim zakonima.

Premijer Iraka Haider al-Abadi je za Asošijeted Pres rekao da je to pitanje sada u rukama iračkog pravosudnog sistema, ali da uzrast Vencelove ne bi trebalo da bude olakšavajuća okolnost prilikom donošenja presude.

(VIDEO) PUTINOVI INŽENJERCI IZVELI NEMOGUĆE: Teroristi su sve pokušali da spreče RUSE DA PREMOSTE EUFRAT, ali...!

- Tu je jedna tinejdžerka - rekao je, misleći na Vencelovu. 

- Nisam siguran koliko ima godina. U pitanju je postupanje po zakonu. Ali mi nemam problem sa decom i tinejdžerima, sve zavisi od toga šta su radili... po određenim zakonima, tinejdžeri su odgovorni za svoje postupke, naročito ako su u pitanju kriminalne aktivnosti pri kojima stradaju nedužni ljudi - poručio je on.

(VIDEO) I EUFRAT JE GOREO! RUSKI MIGOVI POTOPILI RATNU FLOTU ISIS! Od ovog udarca teroristi se neće oporaviti!

Irak je rekao da će svim borcima iz inostranstva suditi po svojim zakonima, iako će evropske države verovatno pokušati da isposluju izručenje svojih građana da bi im se sudilo kod kuće.

- Nemam osećaj da ona razume šta je uradila, i šta je možda čeka, bilo u Iraku, bilo u Nemačkoj - kaže irački novinar Amir Musavaj, koji je razgovarao sa Vencelovom nakon njenog hapšenja. 

- Rekla mi je da želi da se vrati kući, kao da je bila na nekakvom putovanju na kome joj se nije dopalo. Kao da još uvek razmišlja kao dete ili mlada žena, i ne razume šta je čeka - priča Musavaj.

HOROR OGLAS! STAN PRODAJE ISKLJUČIVO VEHABIJAMA KOJI SU SE BORILI ZA ISIS: Stanari ulice Banović Strahinje u panici!

Stručnjak za borbu protiv ekstremizma Adam Din iz Fondacije Kvilijam je izjavio za Broadly da bi bilo najbolje da se Vencelova izruči Nemačkoj i da joj se sudi tamo. 

POSAO JE DOBAR, A PARA LAKA! Za nošenje burke 100, za džihad 300 evra! ISIS OSVAJA BIH, a Alijin mali istražuje otkud Srbi i Hrvati u Bosni!

- Ako je učestvovala u bilo kakvim borbama, mora da stane pred porotu i treba da joj se sudi - rekao je Din i dodao da veruje da će je izručiti natrag u Nemačku, "zato što ako postoji ikakva šansa da bude rehabilitovana, najbolje je skloniti je iz takve okoline".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

- Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica – priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija