• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

27.09.2017

20:24

KRUŠEVAC OČEKUJE DOLAZAK TATRE: Česi podižu na noge posrnulog giganta IMK 14. oktobar!

Vesti

KRUŠEVAC OČEKUJE DOLAZAK TATRE: Česi podižu na noge posrnulog giganta IMK 14. oktobar!

Podeli vest

Nakon izjave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da će češka ,,Tatra,, otvoriti svoju fabriku u Kruševcu, Inicijativni odbor bivših radnika IMK „14.oktobar“ održao je zbor u prostorijma Samostalnog sindikata Srbije u Kruševcu. Zbor je održan kako bi se informisali i oni koji nisu čuli izjavu predsednika Republike

Potsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da češka kompanija Tatra "ulazi" u Industriju mašina i komponenti "14. oktobar" u Kruševcu.

,,Tatra ulazi u uništeni ‘14. oktobar', u Kruševcu, 'Čarapani' imaju još jedan razlog za optimizam i radost,,, rekao je Vučić za RTS, dodajući da je tu vest dobio u utorak uveče, nešto pre 21. sat. 

Radojica Barjaktarević

U IMK "14. oktobar", koja je nekada imala 8.000 zaposlenih, 8. februara ove godine proglašen je bankrot.  Predstavnici češke kompanije Tatra su prošle godine bili u poseti Kruševcu i IMK "14. oktobar". Nakon toga je više puta, uglavnom od lokalnih funkcionera, najavljivano da će Tatra kupiti nekadašnjeg kruševačkog giganta.

Dugovanja industrije prema komercijalnim bankama, fondovima i dobavljačima iznosili su 14,5 milijardi dinara.

Tri pokušaja prodaje IMK "14. oktobar", poslednji u avgustu, završena su neuspehom jer nije bilo interesenata za kupovinu pokretne i nepokretne imovine koja je procenjena na 4,6 milijarde dinara.

Radojica Barjaktarević

Predstavnici češke kompanije "Tatra" su prošle godine bili u poseti Kruševcu i IMK "14. oktobar". Nakon toga je više puta, uglavnom od lokalnih funkcionera, najavljivano da će "Tatra" kupiti nekadašnjeg giganta, ali transakcija još nije realizovana.

Danas je okupljnim bivšim radnicima  IMK,,14. oktobar,, rečeno da se očekuje da novi vlasnik uđe u krug fabrike do 15. oktobra, kao i da će potraživanja bivših radnika biti namirena u trećem isplatnom redu.

Uz podsećanje da 1560 bivših radnika „14. oktobra“ potražuje 24 neisplaćene plate, sa zbora je poručeno bivšim radnicima da će im sve nove informacije biti blagovremeno prenete. U fabrici je , inače, trenutno po ugovoru o delu angažovano oko 150 ljudi.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija