• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Komersant.rs

27.09.2017

23:08

PRIZNALI I AMERI, PUTINOV ŠAH-MAT U SIRIJI: Moskva nadigrala Vašington, RUSIJA PREUZELA BLISKI ISTOK!

Vesti

PRIZNALI I AMERI, PUTINOV ŠAH-MAT U SIRIJI: Moskva nadigrala Vašington, RUSIJA PREUZELA BLISKI ISTOK!

Podeli vest

Za dve godine ruske intervencije u Siriji, Moskva je ispunila sve ciljeve koje je sebi postavila, piše uticajni američki list Forbs

Suprotno predviđanjima, ruski lider Vladimir Putin se nije zaglavio u "sirijskoj močvari", već nasuprot tome on je ojačao uticaj Rusije i u svetu i u regionu.

Putin uspeo testirajući oružje u Siriji i da poveća izvoz ruskog oružja u svetu, ali i da se ruski energetski sektor postepeno širi u Siriji i jača sirijsku infrastrukturu na oslobođenim teritorijama

Forbs takođe ističe da je Putin spasao Bašar el-Asada od svrgavanja sa vlasti, kao i da je Asad trenutno u najpovoljnijim uslovima od marta 2011. godine zahvaljujući upravo Putinu.

Putin je pomogao Asadu na različite načine, oružjem, odbranom u Ujedinjenim Nacijama, jačanjem ekonomije, ali direktno mešanje Rusije u rat je stvari suštinski preokrenulo, navodi američki list.

PUTIN SE NE MIRI S UBISTVOM SVOG GENERALA: Asapov ubijen jednom jedinom minom, RUSI NA TRAGU IZDAJNIKA!

- Putin je u Siriji postigao sve što je želeo - piše Forbs.

Zahvaljujući Putinu, Asad je ostao na vlasti, a Rusija konsolidovala svoje prisustvo u Siriji za bar narednih 49 godina, kaže se u tekstu i dodaje da je Rusija umanjila značaj američkog vojnog prisustva u regionu, kao i da je preokrenula mišljenje tradicionalnih Asadovih neprijatelja, pa sada i Redžep Tajip Erdogan, turski lider, uzima u obzir ruske stavove po pitanju sirijskog predsednika.

PUTIN ISTERAO ISIS IZ SIRIJE! Ruska vojska oslobodila 85 odsto sirijske teritorije, u obnovu ulažu 20 MILIJARDI DOLARA!

Cela stvar ima i pozitivan uticaj na odnose Rusije i Irana i čini se da je ovaj rat proširio perspektive i potencijal zajedničke saradnje, kaže se u tekstu američkog lista.

Reuters

Rusija je nametnula Zapadu sebe kao velika sila ostvarujući primirje u jugozapadnoj Siriji, zaključuje Forbs i piše da to „Putinu omogućava da kreira pravila igre sa Zapadom".

Američki list dodaje da je Putin uspeo testirajući oružje u Siriji i da poveća izvoz ruskog oružja u svetu, ali i da se ruski energetski sektor postepeno širi u Siriji i jača sirijsku infrastrukturu na oslobođenim teritorijama.

(VIDEO) PUTINOVI INŽENJERCI IZVELI NEMOGUĆE: Teroristi su sve pokušali da spreče RUSE DA PREMOSTE EUFRAT, ali...!

Forbs navodi da će sve to imati i važnu ulogu u predstojećim predsedničkim izborima 2018. godine, gde će Putin sebe i svoje ljude lako predstaviti uspešnim kroz medije koji su pod kontrolom Kremlja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 6 godina

Ameri gledajte i ucite a to vazi i za ove nase NATO-zapadne sipazitere???????!!!!!!!!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija