• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

28.09.2017

23:31

KRAJ PRIČE! PUTIN I ERDOGAN PORUČILI VAŠINGTONU: Granice Iraka i Sirije se neće menjati, neće biti kurdske države!

Vesti

KRAJ PRIČE! PUTIN I ERDOGAN PORUČILI VAŠINGTONU: Granice Iraka i Sirije se neće menjati, neće biti kurdske države!

Podeli vest

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan rekli su posle današnjeg sastanka u Ankari da su uslovi za okončanje građanskog rata u Siriji postignuti i da referendum o nezavisnosti Kurda u Iraku nije legitiman, prenosi Rojters

Pozbnavaoci prilika na Bliskom Istoku smatraju da iza referenduma Kurda stoji Vašington koji na taj način želi da sp-reči Moskvu da potpuno ovlada ovim delom zemlje, ali i izgradnju naftovoda i gasovoda pod patronatom Rusije koji bi povezao Siriju, Irak i Tursku.  

Putin je nakon sastanka sa turskim predsednikom u Ankari izjavio da su de fakto uslovi za okončanje građanskog rata u Siriji postignuti.

(VIDEO) NOVI ŠOK ZA AMERE! RAT U SIRIJI SE ZAVRŠAVA ZA NAJDALJE SEDAM DANA: Poslednja velika bitka pri kraju!

Erdogan je obraćajući se novinarima nakon sastanka, izjavio da referendum o nezavisnosti iračkih Kurda nije legitiman i da su Rusija i Turska saglasne da teritorijalni integritet Iraka i susedne Sirije moraju da budu očuvani.

KURDI ŽELE PREGOVORE S IRAKOM: Kurdistan predlaže posmatrače na aerodromima!

On je naglasio da regionalna vlada Kurdistana u severnom Iraku mora da bude sprečena da napravi "veće greške" i istakao da će Turska nastaviti blisko da sarađuje sa Rusijom u pogledu nalaženja političkog rešenja u Siriji.

AP PHOTO

Kako podseća agencija, ovaj sastanak se događa u vreme kada Rusija, Turska i Iran sarađuju na održavanju zona deeskalacije u Siriji.

PRIZNALI I AMERI, PUTINOV ŠAH-MAT U SIRIJI: Moskva nadigrala Vašington, RUSIJA PREUZELA BLISKI ISTOK!



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stepa

pre 6 godina

I trebali su pozvati svog "partnera" SAD da uzme aktivno ucesce u mirovnom procesu - tako sto bi sto pre povukao svoju vojsku i savetnike sa teritorija koje jos drzi IS. (-: (-: (-:

jova

pre 6 godina

Bravo, vidite li kako 8.Kralj vodi mudru politiku,i preuzima vodstvo svetom,ovo je samo početak,u budućnosti sve zemlje će želeti da se ujedina sa 8.Kraljem,jer će uvudjeti da je on novi vladar sveta. a vidjet će da Anglo-Amerika propada njena demonska politika je dovela do njene propasti,mora se sve ispuniti po Zakonu Božjem kako je to napisano u Bibliji,Božja volja se mora ispuniti na zemlji,i to nitko od ljudi ne može da spreči.Amerika može da sprečava mnoge stvari ali neće uspjeti,njena moć je propala,8.Kralj će svakim danom sve više napredovati,a Anglo-Amerika svakim danom propadati.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija