• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.09.2017

22:58

UŽASNO PRIZNANJE MANIJAKA: Nemac trovao hranu za bebe, TRAŽIO MILIONE RADI UCENE!

Vesti

UŽASNO PRIZNANJE MANIJAKA: Nemac trovao hranu za bebe, TRAŽIO MILIONE RADI UCENE!

Podeli vest

Pedesettrogodišnji Nemac priznao je danas da je zatrovao hranu za bebe i pretio da će zatrovati i druge proizvode u prodavnicama širom Evrope u okviru plana o uceni, saopštile su danas nemačke vlasti



"Osumnjičeni ucenjivač je priznao optužbe... tokom davanja iskaza u sudu u Ravensburgu", navele su nemačke vlasti, napomenuvši da je on rekao da, osim pet teglica s hranom za bebe koje je zatrovao i o čemu je obavestio policiju, nijedan drugi proizvod u supermarketima nije zatrovao.

Osumnjičeni trovač, koji je opisan kao "mentalno poremećen", uhapšen je u petak nakon što je nemačka policija ranije ove nedelje upozorila javnost saopštivši da je ucenjivač tražio milione evra u gotovini da ne bi zatrovao još proizvoda u supermarketima, prenosi AFP.

Osumnjičeni je, kako je navela policija, zatrovao pet teglica s hranom za bebe i policiji javio u kojoj se prodavnici one nalaze u južnom gradu Fridrihšafen.

Dobivši informacije od građana nakon što je izdala upozorenje sa opisom njegovog izgleda, policija je uhapsila tog muškaraca u blizini Tubingena, oko dva sata vožnje od prodavnice u kojoj su se nalazile teglice sa zatrovanom hranom.

Izgleda da je muškarac, koji nije imenovan, delovao sam, navodi francuska agencija.

Zamenik šefa lokalne policije Uve Šturmer opisao ga je kao "ekscentrika" i mentalno poremećenu osobu.

U teglicama sa hranom za bebe na koje je ucenjivač uputio policiju nađen je etilen glikol, hemikalija koju sadrže antifriz i tečnost za kočnice.

U nemačkom Ministarstvu za zaštitu potrošača rekli su da je pronađena supstanca toksična, a u velikim količinama i - smrtonosna.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija