• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.09.2017

23:59

ZLOSLUTNO PREDVIĐANJE LIDERA HEZBOLAHA: Glasanje Kurda prvi korak ka unutrašnjim ratovima i PODELI BLISKOG ISTOKA!

Vesti

ZLOSLUTNO PREDVIĐANJE LIDERA HEZBOLAHA: Glasanje Kurda prvi korak ka unutrašnjim ratovima i PODELI BLISKOG ISTOKA!

Podeli vest

Libanski šiitski pokret Hezbolah upozorio je danas da je glasanje iračkih Kurda za nezavisnost "prvi korak ka podeli Bliskog istoka" i da bi to moglo da dovede do "unutrašnjih ratova"

- To će otvoriti vrata podeli, podeli, podeli- rekao je lider Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah, prenosi Rojters.

Čelnik ove grupe koju podržava Iran upozorio je da događaji na severu Iraka, gde su Kurdi ranije ove nedelje velikom većinom glasali za nezavisnost, predstavljaju pretnju po celokupan region, a ne samo po Irak i susedne države sa kurdskim stanovništvom.

TILERSON BEZ DILEME: SAD ne priznaju referendum iračkih Kurda!

- Podela znači uvođenje regiona u unutrašnje ratove čiji su kraj i vremenski okvir poznati samo Bogu- istakao je Nasralah.

NE PLAŠE SE PUTINA I ERDOGANA! RAT SA KURDIMA SVE IZVESNIJI! Kurdistan odbio da preda granične prelaze Bagdadu!

On je naveo i da je neprijatelj Hezbolaha, Izrael, pružio podršku kurdskoj državnosti, a referendum iračkih Kurda opisao je kao deo američko-izraelskog plana da se taj region rasparča.

Britanska agencija napominje da su se SAD suprotstavile glasanju iračkih Kurda, zajedno sa glavnim evropskim državama i susednom Turskom i Iranom, dok se i vlada Sirije, gde su kurdske grupe uspostavile autonomne regione, takođe usprotivila tom referendumu.

KURDI ODBACILI ODLUKE BAGDADA: Vlada Iraka ukida sve međunarodne letove prema iračkom Kurdistanu?!

Nasralah se obratio pristalicama uoči Ašure, dana kada šiiti obeležavaju sećanje na ubistvo unuka proroka Muhameda, Imama Huseina, u Kerbali 680 godine nove ere.

Hezbolah, politički i vojni pokret, značajan je igrač u sirijskom sukobu, gde je rasporedio hiljade boraca kao podršku predsedniku Bašaru al-Asadu, a pripadnici tog pokreta trenutno se bore zajedno sa drugim milicijama koje podržavaju Iran i sirijska vojska protiv Islamske države na istoku Sirije, navodi Rojters.

Nasralah je danas rekao i da je Islamskoj državi došao kraj i da je to samo "pitanje vremena u Iraku i Siriji".

KRAJ PRIČE! PUTIN I ERDOGAN PORUČILI VAŠINGTONU: Granice Iraka i Sirije se neće menjati, neće biti kurdske države!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija