• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

01.10.2017

16:28

(VIDEO) SIRIJA KLJUČA! RUSI ZA 10 DANA UBILI 2.359 TERORISTA, AMERI PRAVE KURDIMA DRŽAVU: Ko će pre u Raku?!

Vesti

(VIDEO) SIRIJA KLJUČA! RUSI ZA 10 DANA UBILI 2.359 TERORISTA, AMERI PRAVE KURDIMA DRŽAVU: Ko će pre u Raku?!

Podeli vest

Ruski vazdušni udari u Siriji između 19. i 29. septembra rezultirali su smrću 2.359 militanata i oko 2.700 ranjenih. Istovremeno, Amerikanci žele da u Rimu završe posao Kurdima, a Arapi strahuju da se iza rimskih pregovora krije pokušaj komadanja Sirije

Portparol Ministarstva odbrane Ruske Federacije general-major Igor Konašenkov tvrdi da se među poginulim nalazi 16 komandanata terorista, kao i preko 400 terorista iz bivšeg SSSR

Terorističke organizacije "Islamska država" i "Al Nusra" su imale najteže gubitke u poslednjih nekoliko meseci. Zbog efektivnog delovanja ruskih snaga, one su ozbiljno oslabljene, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo da su tokom tog perioda ruski avioni uništili 67 militantnih ispostava, 51 magacin oružja, 27 tenkova, 21 raketni lanser i gotovo 200 specijalizovanih vozila terorista.

Konašenkov je naglasio da su vazdušni udari pomogli u odbacivanju kontra-ofanzive terorista u provincijama Idlib i Deir ez Zor. Region na iračkoj granici Deir ez-Zor je u poslednjih nekoliko meseci područje najtežih borbi u Siriji do sada.

- Uz pomoć ruskih vazduhoplvnih snaga, sirijska vojska trenutno završava okruženje i uništavanje velikih snaga terorista, u kojima se nalazi oko 1.500 militanata koji su napali iz Iraka, istočni deo Deir ez-Zora - dodao je Konašenkov.

(VIDEO) I EUFRAT JE GOREO! RUSKI MIGOVI POTOPILI RATNU FLOTU ISIS! Od ovog udarca teroristi se neće oporaviti!

Vojni vrh u Damasku istovremeno je saopštio da njegove jedinice od terorista čiste teren oko naselja Aš-Šaula koje se nalazi pored auto-magistrale Palmira-Deir-ez-Zor.

EVROPA MORA DA SE POKLONI PUTINU: Bivši šef Izraelske obaveštajne službe otkriva zanimljive stvari o Rusiji, Americi, Siriji!

U ovom kontekstu nije bez značaja da je sirijska opozicija iz provincije Raka - koja je poslednjih godina jela iz ruke Vašingtonu - odbila da pošalje delegaciju na pregovore u Rim u koje su organizovale SAD.

Razlog je to što su Amerikanci predložili da se pregovara o sudbini grada Raka, a "odmetnuta proamerička opozicija" želi pregovore o sudbini istoimene provincije.

(VIDEO) KAKAV POTEZ PUTINA! IZRAEL PRED NOKAUTOM, AMERIKA U ČUDU! Rusija osvaja Bliski istok!

Stvar je u tome što Amerikanci žele da u Rimu završe posao Kurdima, a Arapi strahuju da se iza rimskih pregovora krije pokušaj komadanja Sirije, odnosno da SAD i Kurdi žele da Raku uključe u teritoriju pod njihovom kontrolom povezanu kopnenim koridorom Rka-Ajn-al-Arab-Kamišli.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija