• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

01.10.2017

19:34

ŠOK! TRAMP IZBACUJE RUSKE NOVINARE IZ SAD: Traži da se registruju kao strani agenti koji ugrožavaju demokratiju!

Vesti

ŠOK! TRAMP IZBACUJE RUSKE NOVINARE IZ SAD: Traži da se registruju kao strani agenti koji ugrožavaju demokratiju!

Podeli vest

Postoji verovatnoća da televizija RT prekine emitovanje u SAD zbog pritiska američkih vlasti na kompaniju, izjavila je glavna urednica RT Margarita Simonjan u intervjuu za rusku televiziju NTV. Istovremeno, portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova najavljuje da bi Moskva mogla da odgovori ukoliko američke vlasti nastave da vrše pritisak na ruske medije koji posluju na teritoriji SAD

U slučaju najgoreg razvoja događaja mi ćemo napustiti američku teritoriju, poručila je Simonjan.

Šta će oni preduzeti protiv nas - oni nas faktički izbacuju iz zemlje, oni nam postavljaju takve uslove u kojima ne možemo da radimo. To je ta hvaljena sloboda, pporučuju iz RT

- Tamo nećemo emitovati program. U najgorem slučaju, Rusija će odgovarati istom merom prema američkim medijima. To ne bih želela, jer sam novinarka - rekla je glavna urednica RT.

Ona je dodala da će u slučaju takvog razvoja događaja televizija iskoristiti druge metode komunikacije sa gledaocima, uključujući i one iz SAD.

- Šta će oni preduzeti protiv nas - oni nas faktički izbacuju iz zemlje, oni nam postavljaju takve uslove u kojima ne možemo da radimo. To je ta hvaljena sloboda. Zašto to rade? Kako mi se čini, mi pokazujemo drugačiju tačku mišljenja što je uticalo na njihove izbore - ispričala je Simonjanova.

Ministarstvo pravde SAD obavezalo je kompaniju distributera signala "RT Amerika" da se registruje kao strani agent, saopštila je pres-služba televizije.

(VIDEO) PANIKA U BRITANIJI! PUTIN JEDNOM BOMBOM MOŽE DA IZBACI IZ STROJA CELU ARMIJU: Elektromagnetno oružje seje strah u NATO!

Zahtev je stigao u pozadini rasprave o zakonu koji je podnet u Predstavniikom domu Kongresa. 

On predviđa promene uslova registracije stranih agenata. U skladu sa dokumentom Ministarstvo pravde SAD, u čiji sastav ulazi FBI, dobiće dodatna ovlašćenja za organizacije koje na nezakonit način pokušavaju da utiču na političke procese u SAD.

(VIDEO) TRAMP O BOMBARDOVANJU SRBIJE: Evo šta je zaista rekao za CNN u emisiji Lerija Kinga!

Moskva bi mogla da odgovori ukoliko američke vlasti nastave da vrše pritisak na ruske medije koji posluju na teritoriji SAD, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Reuters

Prema rečima Zaharove, građani moraju da razumeju da ukoliko američke vlasti ne stvore uslove u kojima novinari mogu da se osećaju bezbedno, reakcija Moskve će uslediti. 

- To nije naš izbor - rekla je Zaharova gostujući na ruskoj televiziji Rusija 1.

OPASNO! SAD OD SANDŽAKA PRAVI NOVO KOSOVO ZA SRBIJU: Vašington po svaku cenu želi da RASTURI NAŠU ZEMLJU!

Prema njenim rečima, Rusija nije deportovala nijednog stranog novinara, ma kakvo on mišljenje imao o ruskim vlastima.

- Da li smo ikada oduzimali akreditacija bilo kom stranom novinaru? Da li smo ikoga uskraćivali za vizu - upitala je Zaharova ali dodala i da su SAD pokrenule kampanju ne samo protiv televizije RT, već i protiv agencije Tass, kao i drugih ruskih medija i novinara.

(VIDEO) PROCURIO TAJNI TRAMPOV SNIMAK: Spavao sam sa najboljim ribama u istoriji, volim da PIPAM MELANIJU u javnosti!

- Ne bi trebalo odgovarati silom. Nećemo praviti tu grešku jer je za nas sloboda medija apsolutno sveta. Odgovori bi trebalo da budu slični - odgovaranje na loš materijal pružanjem više informacija - zaključila je Zaharova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PETAR 1

pre 6 godina

Bravo, cuvena americka demokratija na delu, sloboda stampe. Ima da cujemo vidimo znamo samo ono sta je podobno. \n

Branko

pre 6 godina

Treba tu USA demokratinu primeniti i kod nas pa nase medije ocistiti od tih stranih agenata-placenika koji prave vesti po potrebama zapadne politike???!!!

ZN

pre 6 godina

Orvelovska Amerika. Imaju problem sa svojim građanima koji imaju mozga i ne mogu se podvesti pod dresuru koja odgovara trovanju "vladara iz senke". Uvek postoji način da se čuje i druga strana, a naročito kada nekog normalnog i pametnog sprečavaju u tome. Polako i sigurno, a nadajmo se sve brže padaju sa svoga trona svetskog siledžije. Nažalost njihova dela biće sve bezumnija po principu: "A posle nas - potop."

Branko

pre 6 godina

Pa jedino takve osobe mogu da pariraju tim Amerima-licemerima??!!

Branislav

pre 6 godina

Ameri se rugali Kinezima, i ne samo ameri, bilo je tu još ološa, a vidi ih sad. Bravo ameri vaš " put " vodi pravo u samoizolaciju, u P A K A O. Srećan vam put!

Ja BL

pre 6 godina

Mislim da Tramp nema veze sa tim. Samo još jedan nož u leđa.

Izbori 2024

Vesti

Kako do pasoša u jeku sezone? Od zakazivanje ništa u narednih mesec dana, ovo vam je jedina šansa!
Društvo

Kako do pasoša u jeku sezone? Od zakazivanje ništa u narednih mesec dana, ovo vam je jedina šansa!

Potraga za terminom za vađenje pasoša ne jenjava uoči početka leta. Osetne su gužve na šalterima, a svi termini preko e-uprave popunjeni su za celih narednih mesec dana. Iz MUP-a kažu da je ovo redovna situacija pred sezonu letovanja. Načelnica Uprave za upravne poslove PU Beograd Nataša Živković Bubanja kaže da, iako su svi termini zauzeti preko e-Uprave, postoji način da do svoje putne isprave dođete na vreme.

10.05.2024

10:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

David Knežević danas u Federalnom sudu u Majamiju! Tereti se za otmicu bivše supruge, ali istraga još uvek traje
Hronika

David Knežević danas u Federalnom sudu u Majamiju! Tereti se za otmicu bivše supruge, ali istraga još uvek traje

David Knežević (36) koji je uhapšen prošle subote na aerodromu u Majamiju kada je doputovao iz Srbije, pod sumnjom da je učestovavo u kidnapovanju bivše surpuge Ana Marije Hanao Knežević (40) koja je 2. februara nestala iz stana u Madridu danas će iz pritvora biti priveden u Federalni sud u Majamiju gde će mu biti saopštena optužnica i odlučeno da li će moći da se brani sa slobode.

10.05.2024

09:33

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija