• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.10.2017

20:21

EVROPSKI PARLAMENT: Specijalna debata o Kataloniji u sredu!

Vesti

EVROPSKI PARLAMENT: Specijalna debata o Kataloniji u sredu!

Podeli vest

Evropski parlament (EP) održaće u sredu specijalnu debatu o zabranjenom referendumu o nezavisnosti Katalonije, tokom kojeg je došlo do sukoba građana i policije, najavio je danas predsednik EP Antonio Tajani

On je dodao da su se poslanici danas na sastanku u francuskom gradu Strazburu odlučili da održe debatu.

Teme debate će biti "ustav, vladavina prava i osnovna prava u Španiji u svetlu događaja u Kataloniji", saopštilii su zvaničnici.

TAJAC POSLE REFERENDUMA! SVET ČEKA ŠTA ĆE URADITI KATALONCI? U igri su tri opcije i nijedna nije dobra za Madrid!

AFP navodi da će debata dati EP šansu da bude glasniji od drugih institucija EU kada je reč o krizi u Kataloniji, ali napominje da poslanici neće glasati ni o kakvoj rezoluciji posle rasprave. 

Ranije danas, predsednik Evropskog saveta Donald Tusk pozvao je španskog premijera Marijana Rahoja da nađe načina da izbegne eskalaciju situacije u Kataloniji i upotrebu sile posle referenduma održanog u nedelju u toj španskoj pokrajini.

KATALONIJA: Za nezavisnost 90 posto glasača

Evropska komisija saopštila je da, prema španskom ustavu, referendum u Kataloniji nije bio legalan, ističući da je to unutrašnje pitanje Španije, ali i da sada brzo treba preći sa sukoba na dijalog.

Španska nacionalna policija juče je pendrecima i gumenim mecima pokušala da spreči katalonske građane da glasaju na referendumu koji je Madrid zabranio, pri čemu je došlo do sukoba sa glasačima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija