• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rt/informer

07.10.2017

20:11

(VIDEO) PANIKA U LONDONU:  Automobil naleteo na pešake ispred muzeja,povređeno 11 osoba! Policija - nije terorizam!

Vesti

(VIDEO) PANIKA U LONDONU: Automobil naleteo na pešake ispred muzeja,povređeno 11 osoba! Policija - nije terorizam!

Podeli vest

Jedanaest osoba je povređeno kada je automobil uleteo na trotoar među pešake ispred Muzeja istorije prirodeu Londonu, prenosi RT. Policija saopštila da nije u pitanju terorizam

Londonska policija saopstila je danas da incident ispred Muzeja istorije prirode u tom gradu, u kojem je povređeno 11 osoba kada je automobil naleteo na pešake, nije povezan sa terorizmom već se tretira kao saobraćajna nesreća.

Oglasila se i londonska hitna sluzba koja je saopštila da je zbrinula 11 osoba, od kojih je većina zadobila povrede glave ili noge.

Njih devet, dodaju iz hitne službe, prevezeno je u bolnicu nakon sudara automobila sa pešacima ispred muzeja, preneo je Rojters. 

Londonska policija ranije je saopštila da "ostavlja otvorenom pretpostavku" da bi današnji incident u kojem je muškarac, koji je ubrzo uhapšen, automobilom skrenuo na trotoar u blizini Muzeja istorije prirode i povredio više osoba, mogao da bude povezan sa terorizmom.
 

Kako je ranije javio RT jedna osoba je uhapšena na mestu događaja.

 

 

Londonska policija saopstila je da je uhapsila muškarca koji je automobilom skrenuo na trotoar u blizini Muzeja istorije prirode i povredio više osoba, kao i da incident "u ovoj fazi ne tretira kao nešto povezano sa terorizmom", prenosi Rojters.

Agencija navodi da je uhapšen na mestu, na ovoj poznatoj turističkoj lokaciji.

Poličija je incident na području Saut Kensingtona u prvom okarakterisala kao sudar i navela da istražuje motive incidenta.

- U toku su ispitivanja kako bi se utvrdile okolnosti i motiv - saopštila je policija.


AP prenosi navode iz Dauning strita da je britanska premijerka Tereza Mej obaveštena o incidentu.


Policija je rekla da ima povređenih, ali nije saopštila o kom broju ljudi se radi i dodala da se radi o lakšim povredama.

 

 

Novinarka britanskog javnog servisa koja se zatekla na mestu incidenta u centru Londona kazala je da su međuvremenu stigli i policajci naoružani vatrenim oružjem.

- Dosta policije pristiže, helikopteri nadleću, vidim vozilo Hitne pomoći u koje nekoga uvode, ali nije jasno o koliko teškoj povredi se radi - rekla je ona.

Portparol Muzeja je rekao Rojtersu da nikome nije dozvoljeno da uđe u zgradu i da ljude puštaju da izađu na sporedni izlaz.

Incident se dogodio oko 14:20 po lokalnom vremenu, saopštila je policija.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija