• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

08.10.2017

18:16

ŠOKANTNO! PISAC IZ 19. VEKA PREDVIDEO TRAMPA I PROPAST AMERIKE: Njegove knjige " Avanture Barona Trampa" i "POSLEDNJI PREDSEDNIK", AKTUELNIJE NEGO IKAD!

Vesti

ŠOKANTNO! PISAC IZ 19. VEKA PREDVIDEO TRAMPA I PROPAST AMERIKE: Njegove knjige " Avanture Barona Trampa" i "POSLEDNJI PREDSEDNIK", AKTUELNIJE NEGO IKAD!

Podeli vest

O knjigama jednog američkog pisca iz 19. veka se danas govori više nego ikad, jer su njegove knjige na neki način predvidele dešavanja u svetu otkako je na čelu SAD Donald Tramp

Romani Ingersola Lokvuda, američkog advokata, pisca i autora političke literature s kraja 19-tog veka, svojevrsna su mešavina naučne fantastike i fantazije. Njegova dva najpoznatija književna dela bile su ilustrovane priče za decu, a glavni junak je mladi aristokrata, čije nam ime danas zvuči vrlo poznato: Baron Tramp.

Knjige se zovu “Putovanja i avanture malog Barona Trampa i njegovog neverovatnog psa Bulgara” i “Baronovo čudesno podzemno putovanje”.

Dečaku, koji ima nepresušnu maštu i “veoma aktivan mozak”, dosadio je život u luksuzu. Igrom sudbine, obreo se u Rusiji, gde započinje njegova neobična avantura koja će odrediti dalji tok njegovog života.

Tanjug/AP

Poslednji Lokvudov roman objavljen je 1896, a zvao se “Poslednji predsednik”.

Između prve porodice Amerike i Lokvudovih romana postoje neverovatne dodirne tačke, piše “Njuzvik”. Glavni junak zove se isto kao i sin predsednika Donalda Trampa (samo se malo drugačije piše), a njegove pustolovine počinju u Rusiji, zahvaljujući uputstvima “majstora nad majstorima”, čoveka po imenu “Don”.

Pre nego što će se otisnuti na putovanje u nepoznato, dečak saznaje za porodični moto: “Put do slave posut je zamkama i opasnostima”.

Ilustracije iz knjiga prikazuju dečaka koji nosi raskošnu, staromodnu odeću i nakit kada napušta Dvorac Tramp i započinje putovanje u Rusiju kako bi našao ulaz u drugu dimenziju.

Treći Lokvudov roman “Poslednji predsednik” počinje slikom uspaničenog Njujorka početkom novembra i opisima “nereda” nakon pobede velikog autsajdera na izborima.

“Ceo Ist Sajd zahvatili su neredi”, uzvikivali su policajci na ulicama, upozoravajući narod da tokom noći ostane kod kuće. “Velike bande organizuju se pod vođstvom anarhista i socijalista i prete da opljačkaju i oskrnave kuće bogatih koji su im činili nepravdu i ugnjetavali ih toliko godina.”

 

 

“Hotel u Petoj aveniji biće prvi koji će osetiti bes rulje”, nastavlja pisac, navodeći adresu u Njujorku na kojoj se danas nalazi Trampova kula. “Da li će vojska stići na vreme da ga spase!”

U proteklih nekoliko nedelja Lokvudovi romani bili su velika tema na forumima i Reditu, zahvaljujući korisnicima portala 4chan, koji su delili fotografije i teorije zavere o njima. Neki su čak tvrdili da porodica Tramp poseduje vremensku mašinu koja joj je omogućila da do danas sačuva moć.

printscreen

U romanu “Poslednji predsednik” dodirne tačke s Trampom su takođe više nego očigledne. U knjizi, čiji je drugi naslov “1900”, predsednikov rodni grad Njujork strepi od propasti republike posle dolaska novog predsednika na vlast. Neki Amerikanci formiraju pokret otpora, protestujući protiv nepoštenih i nemoralnih izbora.

Reditelj i pristalica Donalda Trampa Li Skot namerava da prikupi novac na internetu za snimanje filma o pustolovinama Barona Trampa.

- Iako radim u Holivudu, zapravo podržavam predsednika Trampa - kaže Skot u promotivnom videu za svoj projekat.

- Knjiga obiluje čudnim asocijacijama na sadašnjost, ali sve to možemo malo da doteramo i ubacimo stvari koje mogu da razumeju i cene samo Trampove pristalice i ljudi koji su stalno na internetu - rekao je Skot.

SAD HOĆE RAT SA KINOM, SEVERNA KOREJA NIJE META: Američki ekspert za geopolitiku otkriva zaveru Pentagona!

TRAMP REŠIO DA RATUJE: Spremni smo za vojnu opciju, ako krenemo biće to KATASTROFA ZA SEVERNU KOREJU!

(VIDEO) TRAMP O BOMBARDOVANJU SRBIJE: Evo šta je zaista rekao za CNN u emisiji Lerija Kinga!

(VIDEO/FOTO) TRAMPE, MI SMO KUČKINI SINOVI! Nezapamćen bojkot u američkom sportu, NFL ZVEZDE KLEČALE TOKOM HIMNE!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija