• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

08.10.2017

20:39

PUTIN JE DOBIO SVE BITKE, ALI NE I OVAJ RAT: Od zemlje na izdisaju, STVORIO JE SVETSKU VELESILU, ipak jedna stvar mu zadaje TEŠKU GLAVOBOLJU!

Vesti

PUTIN JE DOBIO SVE BITKE, ALI NE I OVAJ RAT: Od zemlje na izdisaju, STVORIO JE SVETSKU VELESILU, ipak jedna stvar mu zadaje TEŠKU GLAVOBOLJU!

Podeli vest

U protekle skoro dve decenije, otkako obavlja najviše državničke poslove, ruski predsednik, po pravilu, svoj rođendan uvek provodi na poslu – radno, pa ni ovaj, 65. rođendan nije izuzetak. Imao je niz sastanaka, telefonskih razgovora, ali je vremena, opet tradicionalno, ostalo i za porodicu

Njegov rođendan bio je još jedan povod za spekulisanje o njegovom mogućem kandidovanju na predsedničkim izborima, jer iako je stekao uslov, malo ko mu predviđa skoriju političku penziju. A njegova politička biografija je takva da se i pristalice i oponenti slažu u jednom - pojava Vladimira Putina na političkoj sceni dovela je do promene istorijske i geopolitičke realnosti.

Stabilizovao državu, vratio ugled Rusiji

Preuzimanjem kormila od već istrošenog i bolesnog Borisa Jeljcina, početkom 21. veka, spasao je Rusiju od propasti. Zatekao je zemlju ekonomski slabu, gladnu, razorenu, opljačkanu, poniženu… Privreda je bila u rukama oligarha i kriminalnih struktura, a talas separatizma zahvatio je Kavkaz. Islamski ekstremisti su pretili da će zauvek da odvoje taj region od Rusije.

Putin je, došavši na vlast, zaustavio rat u Čečeniji, zauzdao oligarhe i paralelno rešavao nagomilane ekonomske probleme.

AP PHOTO

Za kratko vreme stabilizovao je državu, ojačao privredu, vojsku i diplomatiju, zemlji je vratio ugled u međunarodnoj areni, a narodu osećaj dostojanstva i gordosti. Od zemlje koja je bila na izdisaju ponovo je stvorio svetsku velesilu.

TAMNA STRANA RUŠI PUTINA: Moćnici osnovali "kabinet iz senke" s jednim ciljem - DA UKROTE PREDSEDNIKA RUSIJE!

Povratak Krima - najveće dostignuće

Među najvećim Putinovim dostignućima u poslednjih pet godina je povratak Krima u sastav Rusije i to bez ijednog ispaljenog metka, vojni uspesi u Siriji i borba protiv međunarodnog terorizma, kao i razvoj ruske privrede u uslovima sankcija.

Tanjug

Istraživanja pokazuju da se Rusi u svojoj istoriji najviše ponose pobedom u Velikom otadžbinskom ratu i povratkom Krima u sastav Rusije. Većina Rusa podržava ponovno ujedinjenje sa poluostrvom uprkos zapadnim sankcijama, pritiscima i satanizaciji Rusije i njenog lidera na Zapadu.

PRIZNALI I AMERI, PUTINOV ŠAH-MAT U SIRIJI: Moskva nadigrala Vašington, RUSIJA PREUZELA BLISKI ISTOK!

Predstavljaju ga kao „opasnog i nepredvidivog čoveka“, neprijatelja demokratije, tiranina i i diktatora. Međutim, suprotno namerama Zapada, satanizacija Putina sa ciljem diskreditacije i pokušaji podrivanja ruskog sistema, samo su ojačali njegov autoritet u očima Rusa, kao i onog dela sveta koji direktno trpi američku hegemoniju.

printscreen/jutjub

Ojačao je i rusku armiju

Vladimir Putin je ojačao i nekad osiromašenu i demoralisanu rusku armiju. Američki „Nešenel interest“ nedavno je postavio ruske Oružane snage na drugo mesto u svetu, posle armije SAD, uprkos tome što je vojni budžet Rusije daleko manji od američkog.

(VIDEO) AMERIKANCI SE SPREMAJU ZA NAPAD NA RUSIJU: Vojska SAD objavila priručnik u kome objašnjava KAKO POBEDITI RUSE!

Međutim, jedini rat koji Putin još nije do kraja dobio je rat protiv korupcije u svojoj zemlji. Zbog toga je čak i on bio prisiljen da kaže da je korupcija najveće zlo Rusije i da mu je to najveća glavobolja.

NEIZVESNOST TRAJE, A ROK ISTIČE! Putin: Ne znam da li ću se kandidovati za predsednika Rusije!

Trenutno je najaktuelnije pitanje učešća Putina na predsedničkim izborima, koje će biti održani u martu 2018. godine. Putin se još nije izjasnio o tom pitanju, a početkom ove godine njegov portparol je rekao da se nada da će Putin učestvovati na narednim predsedničkim izborima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 5 godina

Da sve sto ste napisali o Predsedniku Putinu je tacno, samo bih jos da naglasim, da je SVE TO POSTIGAO PRVENSTVENO SVOJOM JEDINSTVENOM LJUDSKOM DUSOM!!! --- PORED JEDINSTVENE INTELIGENCIJE, MUDROSTI I SNAGE, PRAVDOLJUBIVOSTI I CVRSTINE KARAKTERA. A to se ponajvise nasledjuje i stice u od svojih PREDAKA I OKRUZENJA gde je covek rodjen i zivi, i gde preovladjuje odredjeni mentalitet, posebna licna , opsta iskustva i kultura naroda. ------Sve u svemu, kako funkcionise i sve sto je postigao kao lider toliko velike, resursima bogate zemlje, a i na medjunarodnom planu - dijametralno se razlikuje od mentaliteta i nacina kako to radi tzv. "zapadni svet"!!! Putin je za njih nepredvidiv......! A AKO IKO BUDE SACUVAO SVET OD ATOMSKOG RATA, TO CE BITI PUTIN!!! HVALA MU!!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija