• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.10.2017

10:22

(JEZIVE FOTOGRAFIJE) SVE SPALJENO DO TEMELJA! Pogledajte kako su požari UNIŠTILI KALIFORNIJU!

Vesti

(JEZIVE FOTOGRAFIJE) SVE SPALJENO DO TEMELJA! Pogledajte kako su požari UNIŠTILI KALIFORNIJU!

Podeli vest

Požari i dalje besne Kalifornijom. Do sada stradalo 17 osoba, 150 se vodi kao nestalo, uništeno 1.500 kuca, vinarija i drugih objekata

 

Požar je zahvatio više od 46.500 hektara zemlje od nedelje kada je izbio i brzo se proširio zahvaljujuci suvom vremenu i jakom vetru, prenosi Rojters. Više od 90.000 domova i firmi u okruzima Sonoma i Napa ostalo je bez struje, a dovod gasa je prekinut u 28.000 domova.

Severno od San Franciska vatra je u potpunosti spržila kuce u nekoliko naselja.

U gradu Santa Rosa veliku štetu pretrpeo je hotel Hilton, a uništen je i mobilni park.

Tanjug/AP

Desetine hiljada ljudi bilo je primorano da se evakuiše iz svojih kuca, a škole i najmanje dve bolnice bile su primorane da se privremeno zatvore u okrugu Sonoma. 

U okrugu Napa kažu da je još rano proceniti materijalnu štetu, a najmanje cetiri vinarije su pretrpele totalne ili ogromne gubitke, a devet je ošteceno.

Tanjug/AP

Pre požara obrano je 90 odsto ovogodišnjeg roda grožda, pre svega vrste koja se koristi za pravljenje vina Kaberne Suvinjon. 

Guverner Kalifornije proglasio je vanredno stanje u okruzima Napa, Sonoma i pet drugih.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE VATRENE APOKALIPSE U KALIFORNIJI:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija