• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/republika

11.10.2017

20:17

(VIDEO) AMERIKANCI BESNI, SVI KUPUJU RUSKI S-400: Nemački vojni stručnjaci nemaju dilemu, RAKETNI SISTEM PATRIOT IZGUBIO BITKU!

Vesti

(VIDEO) AMERIKANCI BESNI, SVI KUPUJU RUSKI S-400: Nemački vojni stručnjaci nemaju dilemu, RAKETNI SISTEM PATRIOT IZGUBIO BITKU!

Podeli vest

Zahtevi za ruskim protivvazdušnim raketnim kompleksima S-400 "Trijumf" su toliko brojni da čak i predstavnik kompanije proizvođača "koketljivo" izjavljuje: "Mogućnosti proizvodnje tih sistema nisu neograničene“, piše nemački list "Zidojče cajtung"
printscreen

Nemački list podseća da je pre pola godine objavljeno saopštenje o prodaji S-400 Kini. Pre toga se Rusija o isporukama sistema dogovorila sa Indijom, "koja se naoružava". Prošle nedelje zaključena su još dva velika ugovora: sa Turskom i Saudijskom Arabijom.

Prema rečima savetnika ruskog predsednika Vladimira Kožina, za kupovinu ruskih protivvazdušnih raketnih sistema formiran je čitav red - interesovanje pokazuju u Jugoistočnoj Aziji, na Bliskom istoku i u nekim drugim državama.

Ipak, taj "akt političkog nerazumevanja“ bez vojne superiornosti ruskih sistema ne bi imao smisla, naglašavaju u "Zidojče cajtung". Autor članka objašnjava zašto je ugovor koristan za Tursku. Kao država-članica NATO-a, ona demonstrativno daje na znanje da odbija američku vojnu pomoć.

- Modernizovani mobilni sistem S-400, faktički cela grupa lansirnih sistema, smatra se veoma efikasnim, jer može da presreće i automatski napada najrazličitije ciljeve: lovce, izviđačke avione koji visoko lete, kao što su ’avaksi‘, balističke rakete, krstareće rakete, dronove, čak i nevidljive bombardere - piše autor.

Printskrin

- Taj sistem je dokazao svoju superiornost nad ostalim sistemima, to je zaista najbolji sistem među postojećim PVO sistemima - citira nemački list Dmitrija Šugajeva, direktora Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.

Ekspert za naoružanje, bivši pukovnik Volfgang Rihter smatra da je ruski sistem S-400 "najbolja roba na međunarodnom tržištu".

- Ti sistemi su sigurno bolji od američkih sistema ’Patriot‘ koji postoje u Nemačkoj. I manje koštaju - konstatovao je on.

Za Rusiju su nedavni veliki ugovori takođe veoma važni. Oni potvrđuju njenu reputaciju kao druge najveće države izvoznika naoružanja u svetu. Osim toga, prva isporuka S-400 u jednu državu NATO-a zadovoljava strateške ambicije Moskve - SAD nisu bile oduševljene dogovorom Rusije i Turske.

- Uostalom, Grčka, druga članica NATO-a, već je kupila ruske sistem S-300, ali neprimetnije od Turske - naveo je autor.

KRALJ SALMAN ODREŠIO KESU: Posle Turske, i Saudijska Arabija kupuje ruski S-400

(VIDEO) NOVO MOĆNO ORUŽJE STIŽE IZ RUSIJE: Vladimir Putin je poslao MIGOVE, ALI NA TOME SE NEĆE ZAUSTAVITI!

(VIDEO) PREOKRET, RUSI TVRDE DA SRBI NISU OBORILI NEVIDLJIVI F-117A: U Institutu Gromov, naučnici došli do MISTERIOZNOG SAZNANJA!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija