• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

12.10.2017

10:34

UBIJENA NAJPOZNATIJA "BELA UDOVICA"! U napadu američkih dronova POGINUO I NJEN SIN (12)?!

Vesti

UBIJENA NAJPOZNATIJA "BELA UDOVICA"! U napadu američkih dronova POGINUO I NJEN SIN (12)?!

Podeli vest

Sali Džons, najpoznatija "bela udovica" iz Velike Britanije, poginula je u Siriji tokom napada američkih dronova, prenosi list Independent i navodi da još uvek nema potvrde ove informacije

 

 

Kako piše list, američki obaveštajci su rekli svojim kolegama iz MI6 da je pripadnica terorističke grupe Islamska država ubijena u blizini granice Sirije i Iraka u junu.

Ona je, navodno, poginula u napadu američkih dronova u trenutku dok je pokušavala da napusti Raku, koja je trenutno poprište najvećih borbi u Siriji od kada su koalicione snage počele da potiskaju teroriste ISIS-a. Veruje se da je pokušavala da se domogne grada Majadin, jednom od malobrojnih koji su ostali pod kontrolom ISIS-a.

Britanski San, koji je prvi preneo ovu vest, tvrdi da se izveštaj o smrti "bele udovice" skrivao od očiju javnosti jer je, navodno, s njom ubijen i njen 12-godišnji sin Džodžo.

Ipak, Independent napominje da je do sada uvek bilo teško da se potvrdi smrt džihadista, pogotovo ako su stradali napadima dronovima, kao i da prođu meseci pre nego što se nečija smrt zvanično objavi.

Američki obaveštajci takođe kažu da ne mogu da budu sigurni da je u napadu njihovih dronova u junu stradala baš Britanka, jer je nemoguće rekonstruisati DNK.

Sali Džons iz Kenta postala je ozloglašena kada se udala za jednog džihadistu ISIS-a. Pre nego što je primila džihad, bila je pevačica u jednom pank bendu i godinama je fascinirala britansku štampu. Veruje se da je napustila Britaniju 2013. godine i otišla u Siriju sa tadašnjim desetogodišnjim detetom da bi se udala za Junaida Huseina, koji je u međuvremenu stradao.

Džonsova je znana kao "bela udovica", a poznata je i kao Um Husein Birtanija. Sa Tviter naloga za koji se veruje da je njen, upućivala je pretnje gradovima u Velikoj Britaniji, Glazgovu i Londonu. Takođe, zvala je i ostale Britanke da sprovedu napade u zemlji tokom Ramazana.

Aktivno je vrbovala nove članove Islamske države putem interneta, a jednom na Tviteru je objavila fotografiju na kojoj, obučena kao monahinja, drži pušku uperenu u kameru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija