• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2017

19:02

KUD AMERI TU I JEVREJI: Izrael se sprema za povlačenje iz Uneska!

Vesti

KUD AMERI TU I JEVREJI: Izrael se sprema za povlačenje iz Uneska!

Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu objavio je danas da se Izrael sprema za povlačenje iz Uneska, nekoliko sati nakon što su SAD uputile slično saopštenje, prenosi Rojters

Navodi se da je Netanjahu odluku SAD da napusti Unesko nazvao "hrabrom i moralnom" i u saopštenju dodao da je dao instrukcije Ministarstvu spoljnih poslova da započne pripreme za izraelsko napuštanje agencije UN za kulturu i obrazovanje.

Ambasador Izraela pri UN Dani Danon izjavio je ranije danas da odluka SAD da se povuku iz Uneska predstavlja "cenu koja se plaća zbog diskriminacije Izraela", dok predsedavajući gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačev smatra da takav potez priliči "odmetničkoj državi".

AFP prenosi da je Danon u saopštenju naveo da odluka Vašingtona označava "novu eru" u UN, nakon što je Stejt department naveo da je odluka delom izazvana zbog "stalne pristrasnosti u Unesku usmerene protiv Izraela".

AP SMIRUJE STRASTI: SAD po drugi izlaze iz Uneska, ZNALO SE JOŠ LETOS!

Agencija podseća da se Vašington protivi bilo kakvom potezu tela UN ka priznanju Palestine kao države, pošto veruje da pre toga mora da bude postignut mirovni sporazum na Bliskom istoku.

Tanjug

TAS S prenosi da je predsedavajući ruskog Saveta federacije Kosačev, reagujući na potaz SAD, ocenio da je "u nizu odluka o napuštanju sopstvenih međunarodnih obaveza, ovaj potez deluje posebno sramotno".

"On bi više odgovarao nekoj odmetničkoj državi, a ne odgovornoj globalnoj sili, kakvom se SAD stalno predstavljaju. Ova odluka neće doneti dobra SAD, a Vašington je ozbiljno oštetio sopstvenu tvrdnju za globalnim moralnim liderstvom", napisao je Kosačev na Fejsbuku.

Pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, AP navodi da se administracija predsednika SAD Donalda Tramp već mesecima pripremala za mogućnost napuštanja Uneska, što je Vašington danas zvanično i saopštio, te dodaje da ovo nije prva takva odluka SAD.


ŠOK! SAD se povlače iz UNESCO


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija