• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.10.2017

08:28

VENECUELA NA IVICI GRAĐANSKOG RATA! Maduro proglasio pobedu, opozicija ne priznaje rezultate!

Vesti

VENECUELA NA IVICI GRAĐANSKOG RATA! Maduro proglasio pobedu, opozicija ne priznaje rezultate!

Podeli vest

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro proglasio je izbornu pobedu nakon jučerašnjih regionalnih izbora održanih u 23 savezne države Venecuele, a opoziciona koalicija Okrugli sto demokratske unije (MUD) saopštila je da ne priznaje rezultate

 

- Ne priznajemo rezultate u ovom trenutku. Nalazimo se u veoma ozbiljnom trenutnku za državu - saopštio je menadžer kampanje MUD, Džerardo Blajd, dodajući da će zatražiti istraživanje izbora.

AP PHOTO

Maduro je rekao da je njegova vlada zabeležila "nedvosmislenu pobedu", dodajući da je opozicija uspela da osvoji samo pet od 23 savezne države.

Kako navodi AFP, izbori su zadali težak udarac opoziciji, koji su izbore nazvali referendumom protiv Madura, posle četiri meseca protesta.

Reuters

Međunarodne sile su optužile Madura da je uništio demokratiju time što je preuzeo državne institucije u sred ekonomskog kolapsa, uzrokovanog padom cene nafte.

Međunarodni monetarni fond (MMF) ocenio je da se ne vidi kraj ekonomskoj propasti, humanitarnoj i političkoj krizi u Venecueli, kao i patnji naroda.

AP PHOTO

Ekonomija Venecuele opala je za 35 odsto od 2014. godine, a MMF navodi da Venecuelu očekuje hiperinflacija.

- Glavni rizik po region odnosi se na humanitarnu krizu i migraciju u okolne države koja će uslediti. Broj građana Venecuele koji su pristigli u granične gradove sa Brazilom i Kolumbijom oštro se povećava, kako kriza u Venecueli napreduje - navodi MMF.

AP PHOTO

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija