• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.10.2017

20:06

NUKLEARNI RAT MOŽE DA IZBIJE U SVAKOM TRENUTKU! Ambasador Severne Koreje zapretio: Teritorija SAD U DOMETU NAŠIH RAKETA!

Vesti

NUKLEARNI RAT MOŽE DA IZBIJE U SVAKOM TRENUTKU! Ambasador Severne Koreje zapretio: Teritorija SAD U DOMETU NAŠIH RAKETA!

Podeli vest

Severna Koreja poručila je danas Ujedinjenim nacijama da nikada neće pregovarati o rashodovanju svog nuklearnog arsenala ukoliko Sjedinjene Američke Države ne promene svoju "neprijateljsku" politiku, upozorivši da "nuklearni rat može da izbije u svakom trenutku"

Zamenik ambasadora Severne Koreje u UN Kim In Rijong rekao je Odboru za razoružanje pri Generalnoj skupštini UN da je situacija na Korejskom poluostrvu "dostigla veoma kritičnu tačku i da nuklearni rat može da izbije u svakom trenutku", prenosi AFP.

- Ukoliko se neprijateljska politika i nuklearna pretnja SAD u potpunosti ne iskorene, nikada nećemo staviti naše nuklearno oružje i balističke rakete na pregovarački sto ni pod kakvim okolnostima- istakao je on.

Severnokorejski diplomata je naveo i da je, posle niza raketnih lansiranja i šeste nuklearne probe, njegova zemlja "prošla kroz poslednju kapiju" na putu ka statusu punopravne nuklearne sile, s mogućnostima da izvede nuklearni napad.

- Celokupna kopnena teritorija SAD je u našem dometu i ako se SAD usude da napadnu makar i centimetar naše svete teritorije, neće izmaći našoj oštroj kazni u bilo kom delu sveta- rekao je Kim.

On je napomenuo da Severna Koreja neće uzeti na nišan nijednu zemlju koja se ne pridruži vojnoj kampanji na čelu sa SAD.

- Sve dok ne uzme učešće u američkim vojnim akcijama protiv Severne Koreje, nemamo nameru da upotrebimo nuklearno oružje niti da pretimo takvim oružjem nijednoj drugoj zemlji - naglasio je on.

SAD i Južna Koreja počele su danas 10-dnevne zajedničke pomorske vežbe, u novom pokazivanju snage protiv Pjongjanga, a u njima učestvuju i jedan američki nosač aviona i dva američka razarača, napominje francuska agencija.

UDRUŽUJU SE NEPRIJATELJI AMERIKE: Severna Koreja pozvala Iran U BORBU PROTIV NEPRAVDE!

GENSEK NATO STOLTENBERG: Napad na Severnu koreju bi imao NESAGLEDIVE POSLEDICE!

(VIDEO) SEVERNOKOREJSKI MINISTAR RI ZAPRETIO: Tramp je "zapalio fitilj rata" AMERIKA NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija