• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.10.2017

21:35

UHAPŠENI EKSTREMI DESNIČARI U FRANCUSKOJ: Planirali napade na džamije, UBISTVA POLITIČARA!

Vesti

UHAPŠENI EKSTREMI DESNIČARI U FRANCUSKOJ: Planirali napade na džamije, UBISTVA POLITIČARA!

Podeli vest

Deset osoba uhapšeno je danas na jugoistoku Francuske i u pariskom regionu zbog sumnje da su planirali napade na džamije i ubistva političara uključujući portparola vlade Kristofa Kastanea i lidera radikalne levice Žan-Lik Melanšona, javlja AFP pozivajući se na neimenovane izvore bliske istrazi

Antiteroristička policija uhapsila je osumnjičene starosti od 17 do 25 godina, a u okviru istrage o krajnje desničarskim aktivistima, čime je potvrđena informacija koju je prethodno objavio francuski list "Mond".

Među uhapšenima su devet muškaraca i jedna žena, a osumnjičeni su za veze sa Loganom Aleksandrom Nisinom, bivšim ekstremistom krajnje desničarske grupe Francuska akcija koji je uhapšen u junu, rekao je neimenovani izvor za AFP.

Drugi izvor naveo je da su uhapšeni planirali da napadnu političare kao što su portparol vlade Kristof Kastane i lider radikalne levice Žan-Lik Melanšon.

Uz to, vlast sumnjaju da su osumnjičeni, koji su u pritvoru zbog "udruživanja sa terorističkim prestupnicima", kovali zaveru s namerom da napadnu migrante i džamije.

Tanjug

"Bili su tek u početnoj fazi planiranja", rekao je jedan od neimenovanih izvora francuske agencije.

Francuska TV stanica M6 javila je da su oni uhapšeni u severnom pariskom predgrađu Sen-San-Deni i u Marseju.

Član Francuske akcije, 21-godišnji Nisin, optužen je u junu nakon što je na društvenim mrežama objavljivao preteće poruke protiv migranata i džihadista, navode isti izvori.

Nisin je uhapšen kod Marseja 28. juna i njegov slučaj je prvobito preuzelo lokalno tužilaštvo, a potom ga je prosledilo tužilaštvu za antiterorizam.

Jedan od izvora bliskih istrazi kaže da su istražitelji utvrdili da je Nisin, koji je posedovao oružje i trenirao streljaštvo, imao nameru da svoje pretnje sprovede u delo.

(FOTO) PANIKA U NICI! Policija na šetalištu uhapsila napadača sa noževima

JEZIVO UPOZORENJE DIREKTORA LOGORA SMRTI AUŠVIC: Opšta mržnja i pad morala VEĆI SU NEGO PRED DRUGI SVETSKI RAT!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija