• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

18.10.2017

18:05

PROLUPAO! RASMUSEN PUTINU NUDI ŠARGAREPU: Moskva zauzvrat treba da  Krim vrati Ukrajini i PRODA DOMBAS!

Vesti

PROLUPAO! RASMUSEN PUTINU NUDI ŠARGAREPU: Moskva zauzvrat treba da Krim vrati Ukrajini i PRODA DOMBAS!

Podeli vest

Zapad ima priliku da obezbedi političko rešenje sukoba u Donbasu, smatra bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen u članku za Gloub and mejl

Prvi korak ka takvom rešenju, smatra Rasmusen, jeste pružanje "odbrambenog oružja" ukrajinskoj vojsci. Drugi, neophodno je razmestiti snažnu mirovnu misiju u Donbasu.

- Glavno pitanje je da li transatlantski saveznici imaju dovoljno istrajnosti da reše sukob koji krvari u srcu zapadnog sveta ili će propustiti ovu priliku zbog svoje plašljivosti - napisao je bivši generalni sekretar NATO-a.

On naglašava da je predsednik Rusije ranije predložio uvođenje mirovnih snaga u Ukrajinu. Ali ispostavilo se da je nacrt rezolucije koji je predložila Moskva u Savetu bezbednosti UN, prema Rasmusenu, "običan blef koji je u suprotnosti sa brojnim principima organizacije", te je stoga nemoguće prihvatiti ruski predlog u sadašnjem obliku.

Ali to ne znači da Zapad treba da odbaci ovaj projekat. Naprotiv, transatlantski savez treba da "raskrinka ovaj blef i poslednju zamku Moskve pretvori u priliku da se postigne mir uz pomoć kombinacije štapa i šargarepe", ističe bivši šef NATO-a.

(FOTO) KOLINDA PALA NA PUTINA! Predsednica Hrvatske nije skidala osmeh s lica tokom sastanka u Sočiju!

Kao štap upravo i može da posluži snabdevanje Kijeva oružjem, dodaje on. Rasmusen smatra da će isporuke odbrambenim oružjem ograničiti akcije Moskve i, istovremeno, neće izazvati zaoštravanje situacije u Donbasu.

Međutim, jednim povećanjem troškova ne mogu se postići rezultati. Bivši generalni sekretar NATO-a smatra da bi Zapad trebalo da dozvoli Putinu da završi rat u Donbasu kako bi sačuvao obraz.

RUSKI ŠEF DIPLOMATIJE KRENUO U OFANZIVU! Sergrej Lavrov traži: ZATVORITE HAG, PUSTITE MLADIĆA!

- Moramo da dozvolimo Putinu da završi rat koji je započeo i sačuva obraz. S obzirom na to da je nemoguće pridržavanje sporazuma o primirju, jedini odgovor je raspoređivanje moćnog međunarodnog mirovnog kontingenta - uveren je Rasmusen.

Reuters

Kako bi se izbeglo zamrzavanje konflikta zbog prisustva mirovnih snaga UN, Savet bezbednosti mora da insistira na tome da će se misija raširiti na celoj rusko-ukrajinskoj granici, insistira bivši šef NATO-a. Osim toga, neophodno je garantovati zaštitu ne samo međunarodnim posmatračima, već i lokalnom stanovništvu.

(VIDEO) AMBASADOR ČEPURIN: U Beograd dolaze Šojgu, Lavrov i Rogozin, a NAMA U JUNU STIŽU "ORLOVI"!

- Ako Rusija obezbedi obnovu ukrajinskog suvereniteta, moći ćemo da ponudimo najveću šargarepu: ublažavanje sankcija - smatra Rasmusen.

Bivši šef Alijanse ističe da o tome može da se govori tek nakon što Moskva ispuni sve svoje obaveze.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 6 godina

Kakav majmun taj Nato olos.on da Rusima nudi sargarepu.Rusija izasla iz toga rata kao pobednik a on se ponasa kao da su oni pobedili.stvarno su licemeri do bola.

posmatrac sa severa

pre 6 godina

Nije Rusija Srbija pa da ih godinama drzite na stapu uz pomoc sargarepe a ni Turska kojoj put u EU odavno dozlogrdio. Zapadnjaci misle da su popili svu pamet sveta.

Branko

pre 6 godina

DA, a i Rusija nema zutu-olos elitu-opoziciju koja je u sluzbi zapada a protiv svoje drzave SRB??!!

srbin

pre 6 godina

Poruka za Rasmusena olosa ostale i Nato olose i ukrajinske politicke olose,naterat ce vas rusi preko reke Dnjepar to ce bit masovna bezanija a u slucaju veceg otpora rusi ce uzet celu ukrajinu

Ilijenadin

pre 6 godina

Nece celu, morace Poljskoj i Rumuniji da vrate njihove delove Galicije i Bukovine

XXL

pre 6 godina

Ovaj Rasmunsen nije normalan jer rus ima dve opcije i to da odmah okonča građanski rat u Ukrajini ili da je dugo godina iscrpljuje u svim sferama što i radi.

Hron

pre 6 godina

Мало је рећи да је све ово што је рекао овај "нато убица" смешно...Имам утисак као да је овај текст писао десетогодишњак, а не одрастао човек.Чуј човек, олош...Апсолутно недостојно нивоу тренутне светске политике.Ово би било као кад би ја лупао нешто о нуклеарној физици, а благе везе немам..Ајте молим вас..Дајте ви нама ово и ово, а ми ћемо вама укидање санкција?Ало бре, па не обраћаш се ти детету него руском цару!! Јбт, мало поштовања, убицо...

nepoznati

pre 6 godina

Stvaraju drzavu Hazariju,ukrajinski predsednik je vec pozvao da se Askenazi vrate u Ukrajinu.Samo gledajte,ovo je naravno "teorija zavere",a taj izraz je stvorio Karl Poper da etiketira ljude kao maloumne.

Ilijenadin

pre 6 godina

Treba omoguciti Putinu da sacuva obraz i okonca rat koji je zapoceo? Dakle, takav smrad kakav je ovaj Rasmusen, davno nisam cuo. Kao, Putin je zapoceo rat u Ukrajini? Ako i pamtim lose, ipak ne pamtim toliko kratko da bih zaboravio uvoz "revolucije" po istom modelu kao u bivsoj SR Jugoslaviji

Sta reci

pre 6 godina

Odavno se nisam ovako slatko nasmejao ovom liku :)

Gavrilo

pre 6 godina

Upiskicu se od smeha. Kakvi su debili bombardovali Srbiju a mi se predali.

Branko

pre 6 godina

To je problem zapada. To što nisu realni ni kad se povlače ni kada prete pa im sve zvuči kao vic. Osim toga nije Putin započeo rat nego ukrajinski fašisti. Putin je pragmatičan političar zato mu sve uspeva.

Ljube

pre 6 godina

Istrošeni NATO papak i dalje živi u uverenju i misli da je Putin isto što i korumpirani Gorbačov ili pijani Jeljcin te da je Rusija 2000-te isto što i Rusija danas. Nema šanse da prevare Putina, pogotovo ne odavno provaljenim i dobro poznatim smicalicama.

laž kao politika

pre 6 godina

Što ste napali na čoveka, ima pravo da želi i mašta. U paralelnom nato kosmosu sve je moguće, sve je dozvoljeno, čika Rasmusen samo ti maštaj, aj da vidim ko će ti zabrani...

crni

pre 6 godina

u SFRJ bi takve prvo osudili za verbalni delikt verovatno ili bi bio na trajnom posmatranju.\nverovatno bi obe opcije bile u igri odvojeno ili u kompletu.\nu SSSR bi istrazivao gulage najverovatnije\n

darko

pre 6 godina

Vi mozete tu vasu sarkarepu lepo staviti u vasu g..u i svi bi bili zadovoljni!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija