• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

18.10.2017

22:55

(VIDEO) HAOS U KIJEVU: Nekoliko hiljada demonstranata, sukobilo se sa policijom ispred ukrajinskog parlamenta!

Vesti

(VIDEO) HAOS U KIJEVU: Nekoliko hiljada demonstranata, sukobilo se sa policijom ispred ukrajinskog parlamenta!

Podeli vest

Najmanje 11 osoba je uhapšeno u neredima koji su izbili ispred ukrajinskog parlamenta između policije i demonstranata

U blizini parlamenta demonstranti su napravili kamp dan ranije, te su protesti počeli još juče. Policija je upotrebila suzavac.

Organizatori protesta zahtevaju izmene ukrajinskih izbornih zakona da bi se pojačala konkurencija među strankama. Takođe, žele i formiranje antikorupcijskog suda. 

Nekoliko hiljada demonstranata protestovalo je u Kijevu ispred ukrajinskog parlamenta, a pojedini učesnici protesta pozivali su predsednika te države Petra Porošenka da podnese ostavku.

 

Bivši gruzijski predsednik i bivši guverner ukrajinskog regiona Odesa Mihail Sakašvili, sada vođa Pokreta novih snaga, optužio je na protestu Porošenka da je odgovoran za "siromaštvo i poniženje", prenosi AP. 

Organizatori protesta zahtevaju izmene ukrajinskih zakona o izborima, kako bi ohrabrili kompetitivnost, a pored toga zahtevaju i uspostavljanje visokog suda protiv korupcije. 


Kako AP ocenjuje, Sakašvili predstavlja politički izazov za Porošenka, koji ga je postavio za guvernera ukrajinskog regiona Odesa, nakon što je Sakašvili izgubio funkciju u Gruziji. 

Predsednik je u julu Sakašviliju oduzeo državljanstvo, a on je nakon toga prošlog meseca silom ušao na ukrajinsku teritoriju. 


Kremlj pažljivo prati događaje u Kijevu, gde se održavaju protesti, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov i ukazao na nedostatak stabilnosti u Ukrajini. 

"Pažljivo pratimo tamošnje događaje. Situacija je daleko od stabilne, to je očigledna činjenica", rekao je Peskov novinarima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija