• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

20.10.2017

16:11

(VIDEO) GADAFIJA SU PRE 6 GODINA MUČILI I SILOVALI ŠTAPOM DO SMRTI: Ali i danas odzvanja NJEGOVO PROROČANSTVO!

Vesti

(VIDEO) GADAFIJA SU PRE 6 GODINA MUČILI I SILOVALI ŠTAPOM DO SMRTI: Ali i danas odzvanja NJEGOVO PROROČANSTVO!

Podeli vest

Tokom 42 godine svoje vladavine Moamer Gadafi je uspeo uz pomoć eksploatacije nafte da uzdigne zaostalu pustinjsku Libiju u državu s najbogatijim stanovništvom arapskog Bliskog istoka

 

Libijski revolucionar i političar Moamer Gadafi, poznat i kao pukovnik Gadafi, vladao je Libijom skoro 42 godine. Na današnji dan pre pet godina, zverski je ubijen zajedno sa svojim sinom Mutasimom.

Sredinom februara 2011. su, nedugo nakon masovnih protesta, i rušenja dotadašnje vlasti u susednom Tunisu i Egiptu, slični protesti izbili i u Libiji, i prerasli u ustanak tokom koga je, prema izveštajima arapskih i zapadnih medija, za nekoliko dana Gadafijev režim izgubio kontrolu nad najvećim delom zemlje.

(VIDEO) SADA BI GA DIGLI IZ GROBA, ŽIVEO JE U ŠATORU DOK POSLEDNJI LIBIJAC NIJE DOBIO KUĆU: Onda su došli Ameri i uveli im demokratiju!

Gadafi je ubijen 20. oktobra 2011. dok je pokušavao da pobegne iz rodnog Sirta, a tri dana kasnije je bivši pobunjenički Nacionalni prelazni savet (NTV) proglasio "potpuno oslobođenje" Libije i saopštio da je više od 30.000 ljudi poginulo u devetomesečnoj pobuni s podrškom NATO koja je počela kao deo "arapskog proleća".

Public

Tokom 42 godine svoje vladavine Moamer Gadafi je uspeo uz pomoć eksploatacije nafte da uzdigne zaostalu pustinjsku Libiju u državu s najbogatijim stanovništvom arapskog Bliskog istoka, odnosno Severne Afrike koja je predstavljala svojevrsni Eldorado za tamošnje susedne države, tako da u njoj osim oko 6 miliona Libijaca živelo i više oko 2 miliona registrovanih stranaca.

Pet godina nakon što je Gadafi zarobljen i likvidiran, Libija je i dalje nestabilna pri čemu političke i vojne rivalske snage sabotiraju održivu državu i bore se protiv džihadista, a žitelji Tripolija kažu da su iscrpljeni nestašicama struje, rastom cena i nedostatkom novca, dok se sukobljene vlasti i milicije bore za kontrolu nad rasparčanom zemljom bogatom naftom.

POVRATAK GADAFIJA! Pleme iz libijske pustinje ima novog vođu, školovan je u Londonu i IMA "OPASNE" GENE!

Pojedini Libijci ističu da se haos u zemlji širi kao posledica višedecenijske loše uprave pod nekadašnjim diktatorom.

Kao što to uvek biva sa mrtvima, mnogi veruju da je Moamer Gadafi i dalje živ. Sumnje da je mrtav su počele da se spominju odmah nakon njegovog ubistva. Dosta toga je ostalo nejasno oko Gadafijeve smrti, zbog čega je organizacija Ujedinjenih nacija zvanično zatražila istragu jer bi ona mogla da bude ratni zločin.

public

Alžirske novine su tvrdile tad da je živ i da je osoba koja je mučena i ubijena Majid Ali Al Andalus, koji je već od pre bio poznat po sličnosti sa libijskim vođom. Postoji i priča da je britanska tajna obaveštajna služba MI6 napravila tajni plan kako da Gadafi pobegne u drugu afričku državu koja nije bila podvrgnuta međunarodnom planu. Ali, ovi navodi i dalje ostaju u domenu teorija zavere.

Mnogi se i dalje sećaju njegovog poslednjeg intervjua, u kojem je izneo "proročanstvo" koje se već ostvarilo. On je izneo svoje jezivo proročanstvo kada su naoružani pobunjenici uz podršku NATO granata, vodili rat protiv njega.

- Ako umesto stabilne vlade, koja garantuje bezbednost, ovi militanti povezani sa Osamom bin Ladenom preuzmu kontrolu, Afrikanci će masovno početi da dolaze u Evropu. Među njima će biti puno terorista. Mediteran će postati more haosa i krvoprolića - istakao je Gadafi.

- Milioni izbeglica preplaviće evropske granice i definitivno iznenaditi zapadne političare.

Podsetimo, Islamska država tada nije postojala, ali je libijski lider predvideo da će teroristi ubrzo okupirati njegovu zemlju i ostale države Bliskog istoka, odakle će ugrožavati Stari kontinent. To se sve dogodilo posle njegove smrti.


OSTVARILO SE GADAFIJEVO PROROČANSTVO, A ZAPAD ĆUTI: Sami su stvorili ubice svoje dece!

Džihadisti su prvo zauzeli trećinu Iraka i Sirije a onda su se proširili na Libiju, gde imaju uporište u istočnom gradu Derni. Mesecima prete da će na Evropu poslati pola miliona ekstremista, a njihove "rezultate" smo viđali u raznim terorističkim napadima širom Evrope, posebno u Parizu, Briselu i Nici.

Početkom ove godine britanski BBC objavio je, u reportaži novinara Gabrijela Gejthausa, dosad najčistiji snimak poslednjih trenutaka života libijskog lidera. U prilogu pod nazivom "Lov na Gadafijev zlatni pištolj", izveštač je došao u posed video-zapisa na kom je još jednom prikazan pukovnik Gadafi, koga zarobljenog u prikolici drži razularena grupa boraca libijske opozicije.

screenshot

Na fotografiji se vidi Gadafi, koji je očigledno teško pretučen. Glava mu je u masnicama, a usta krvava. Oko njega je nekontrolisana grupa naoružanih pripadnika opozicije, koja urlajući prati automobil.

Pogledajte video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija