• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2017

08:04

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) 60 MRTVIH u dva napada na džamije u Avganistanu!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) 60 MRTVIH u dva napada na džamije u Avganistanu!

Podeli vest

Broj žrtava u samoubilačkim napadima na džamije u Avganistanu porastao je na 60, saopštili su danas zvaničnici u toj zemlj

U prvom napadu u džamiji u Kabulu juče je poginulo najmanje 39 ljudi a 45 je ranjeno kada se bombaš samoubica razneo u vreme večernje molitve, prenosi AFP.

Islamska država preuzela je odgovornost za taj napad u džamiji Imam Zaman u zapadnoj četvrti Kabula Dašt-e-Barči.

AP PHOTO

Džihadistička grupa saopštila je da je bombaš-samoubica detonirao eksploziv u prsluku koji je nosio, prenosi Rojters, uz napomenu da Islamska država nije pružila nijedan dokaz za svoju tvrdnju.

AP PHOTO

U drugom napadu samoubica se razneo u sunitskoj džamiji u provinciji Gor usmrtivši najmanje 20 i ranivši deset osoba.

AP PHOTO

Protekla sedmica bila je jedna od najkrvavijih u Avganistanu u poslednje vreme, a bilans stradalih u nekoliko napada, uključujući jučerašnje, dostigao je više od 180, navodi AFP.

AP PHOTO

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija