• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

26.10.2017

19:49

(VIDEO) RUSKI GENERALI ZALEDILI PENTAGON: Prometej će srušiti sve što leti, OVAKVO ORUŽJE JOŠ NIJE VIĐENO!

Vesti

(VIDEO) RUSKI GENERALI ZALEDILI PENTAGON: Prometej će srušiti sve što leti, OVAKVO ORUŽJE JOŠ NIJE VIĐENO!

Podeli vest

Ruske vazduhoplovne i svemirske snage bi trebalo da do 2020. godine dobiju najsavremenije protivavionske raketne sisteme S-500 Prometej, rekao je general-potpukovnik Viktor Gumeni, zamenik zapovednka ruskih vazduhoplovnih snaga. Rusija razvija ovaj novi sistem od 2011. godine

Novi protivavionski raketni sistem S-500 će imati brojne prednosti. Veruje se da je S-500 univerzalni protivavionski sistem za presretanje raketa dugog dometa i velikih nadmorskih visina sa povećanom sposobnošću raketne odbrane.

ruski S-500 će biti sličan THAAD-u, integrisan u "jednu mrežu" sa sistemima S-400, S-300VM4 i S-350, tako formirajući integisani sistem vazdušne odbrane

Prema informacijama iz otvorenih izvora, S-500 ima radijus udara od 600 kilometara. Kompleks će moći da otkrije i istovremeno udari do deset balističkih supersoničnih meta koje lete brzinom do sedam kilometara u sekundi. 

MOSKVA NIJE SMELA POVUČE 650 VOJNIKA SA KIM, TREBALO JE DA IH POŠALJE JOŠ: General Ivašov smatra da je napravljena VELIKA GREŠKA!

Takođe će biti u stanju da porazi borbene blokove hipersoničnih raketa. Ukratko, novi kompleks će postati jedan od elemenata kontra akcije na američki koncept Prompt Global Strike.

Kako prenosi National Interest, ruski S-500 će biti sličan THAAD-u, integrisan u "jednu mrežu" sa sistemima S-400, S-300VM4 i S-350, tako formirajući integisani sistem vazdušne odbrane.

Generalno govoreći, stručnjaci veruju da se S-500 može pripisati prvoj generaciji sistema protiv-svemirske odbrane, bez konkurencije širom sveta.

Trenutno se ruska vazdušna odbrana zasniva na S-400 kompleksima. Do maja ove godine su oružane snage Ruske Federacije imale devetnaest S-400 pukova (38 divizija od 304 lansera).

AMERIČKA FLOTA NA IZDISAJU! PENTAGON OVO KRIJE KAO ZMIJA NOGE: Ima manje brodova nego za vreme Prvog svetskog rata!

S-400 Trijmuf sistem je nedavno dobio veliku međunarodnu pažnju prvenstveno zbog dogovora Rusije o prodaji tih sistema Turskoj i Sudijskoj Arabiji.

S ozbirom na istoriju razvoja američkog THAAD sistema koji je imao više problema tokom više od deset godina testiranja, postoje razlozi da se veruje da će Rusiji trebati mnogo vremena da stvori efikasan protivraketni sistem, pretpostavlja National Interest.

(VIDEO) SRPSKI MIGOVI DOBIJAJU NAJSAVREMENIJU OPREMU: Dogovorena treća faza opremanja NOVIH LOVAČKIH AVIONA!

Međutim, Rusija ima veliko iskustvo u razvoju protivraketnih sistema, i njeni sadašnji kompleksi su još uvek u vrhu, tako da Rusija ima vremena.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bombarder

pre 6 godina

Braco srbi a gdje ste vi u ovoj prici...kad rusi doguraju do s-8000 onda mozda vi dobite s-300 da gadate vrapce...

s400

pre 6 godina

nemoj tako brate,cuo sam da salju vagon balalajki kao pomoc.cena-prava sitnica,da ih pocastimo sa ponekim rudnikom ili epsom

Nesa

pre 6 godina

Ma opusteno braco Bombarder. Dok komsiluk ima samo vrapce od avijacije, nama S-300 i ne treba. A kad nabave i ako ista nabave, koliko su ekonomski jaki, to nece biti bitno bolje od vrapca. Tako ne se sekiras.

milano

pre 6 godina

Čitam komentare i neverujem sta čitam gledano Rusi gledaju svoj interes samo sta su nam poklonili kante od aviona koje trebs da se remontuju mislite da bi usli u rat zbog jedne Srbije koga uopste briga za Srbiju nemaju oni gledano nikakav interes ovde.

srbin

pre 6 godina

Fasisticki olosi iz New Yorka se plase rusije i Putina.Ali da taj strah tj tu uplasenost sta imaju od rusije i Putina nikad nece priznat da ga imaju.Ti olosi nastavljaju i dalje da jebu svet sirom planete,ali koga mogu ali Rusiju i ruse nemogu i nece moci nikad jer Rus samo kaze Njet. KINA sjeverna Koreja i Venecuela takodje nedaju nase.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija