• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.10.2017

23:59

EDI RAMA U OKRŠAJU S NOVINARIMA: Sram da vas bude, vi ste jadnici i neznalice!

Vesti

EDI RAMA U OKRŠAJU S NOVINARIMA: Sram da vas bude, vi ste jadnici i neznalice!

Podeli vest

Evropska federacija novinara (EFJ) osudila je uvrede i napade koje je premijer Albanije Edi Rama u tv prenosu iz parlamenta uputio albanskim medijima

Rama je posle sednice parlamenta na kojoj je ukinut imunitet bivšem ministru unutrašnjih poslova Sajmiru Tahiriju zbog sumnje u šverc droge, uputio oštre reči novinarima koji su mu postavljali pitanja.

- Sram da vas bude, svih vas i onih poput vas koji još nisu shvatili o čemu je reč... I još nastavljate da uznemiravate ljude besmislenim pitanjima. Vaša pitanja proističu iz neznanja, takve ste neznalice i jadni", rekao je Rama novinarima i dodao da ga oni stavljaju u "idiotsku poziciju sa takvim pitanjima". 

Albanski premijer je, kako je dodala organizacija, rekao da novinari "šire glasine". 

- Kako možete da nešto razumete kada ne čitate. Vaše je pravo da se ponašate kao budale- rekao je Rama novinarima, navela je organizacija koja, međutim, nije precizirala koja su pitanja bila postavljena albanskom premijeru. 

SALJI BERIŠA OPTUŽIO EDIJA RAMU da kontroliše proizvodnju i šverc droge u Albaniji!

Albanski parlament ukinuo je imunitet Tahiriju zbog istrage o njegovoj umešanosti u organizovanu trgovinu drogom. Poslanici su izglasali da se tužilaštvu dozvoli da ispita Tahirija i pretrese njegovu kuću, ali ne i da ga uhapsi. 

EFJ je podsetila da svaki novinar ima pravo da postavlja pitanja koje "možda neki političar ne voli, ali da to nije razlog za zastrašivanje i napad na istraživački rad novinara". 

Ta organizacija je dodala da takvo ponašanje prema albanskim novinarima mora da prestane. 

Osudu su uputili i Udruženje profesionalnih novinara Albanije (APJA), Asocijacija elektronskih medija Albanije (AEMA) i Savez albanskih novinara (LAJ).

TAČI REGRUTUJE SRBE ZA VOJSKU KOSOVA: Onima koji mu se suprotstave preti zatvorom, ili zastrašuje članove porodica!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija