• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.10.2017

17:26

TRAMP KRIJE KO STOJI IZA UBISTVA KENEDIJA! Jedna od najvećih misterija i dalje nije otkrivena, CIA SAKRILA KLJUČNE IZVEŠTAJE!

Vesti

TRAMP KRIJE KO STOJI IZA UBISTVA KENEDIJA! Jedna od najvećih misterija i dalje nije otkrivena, CIA SAKRILA KLJUČNE IZVEŠTAJE!

Podeli vest

Objavljeno 2.800 tajnih dokumenata o atentatu na Džona F. Kenedija 1963, ali ne i oko 300 ključnih izveštaja. Iz papira se vidi da je SSSR strahovao da će ga SAD okriviti za atentat i da će izbiti nuklearni rat

Američki predsednik Donald Tramp krije ko stoji iza ubistva nekadašnjeg lidera te zemlje Džona Ficdžeralda Kenedija 22. novembra 1963, što je slučaj koji je do danas obavijen velom misterije.

Administracija SAD u četvrtak uveče je objavila 2.800 dokumenata CIA i FBI o atentatu na Kenedija, koja su dosad bila pod oznakom tajnosti, međutim, Tramp je odlučio da oko 300 ključnih izveštaja ipak ne prikaže javnosti.

Išao u ambasadu SSSR

Službe CIA i FBI insistirale su da tih 300 dokumenata treba da ostanu tajna jer bi u suprotnom moglo da ugrozi bezbednost Amerike. Stoga je Tramp pristao da te izveštaje objavi naknadno, nakon što prođu cenzuru tajnih službi.
- Nisam imao izbora - naveo je Tramp u dopisu koji je objavila Bela kuća.

Neurotični manijak
Li Harvi Osvald je neurotični manijak koji nije lojalan ni svojoj zemlji niti bilo čemu drugom
Sovjetski zvaničnici

Tako objavljeni papiri nisu dali odgovore na pitanja koje bi ceo svet želeo da zna - koji je motiv imao Kenedijev ubica Li Harvi Osvald, da li je radio za nekoga i ko je to bio?

Ipak, izveštaji pušteni u javnost otkrili su interesantne detalje iz istrage. Na primer, javnost je saznala da se Osvald dva meseca pre atentata na predsednika SAD, koji je izveden u Dalasu, sastao sa bivšim agentom sovjetskog KGB Valerijem Vladimirovičem Kostikovim u ambasadi SSSR u Meksiko Sitiju. Kostikov je tamo bio postavljen na funkciju konzula.

- Osvald je došao u ambasadu 28. septembra 1963. Po svoj prilici, imao je nameru da traži vizu ili sovjetski pasoš od konzula Kostikova. Međutim, taj sastanak je veoma sumnjiv jer je Kostikov istovremeno bio i viši agent KGB koji je radio u ozloglašenom 13. odeljenju zaduženom za ubistva i sabotaže - piše u dokumentima.

TRAMPE, PIZDO! Šef Bele kuće se uplašio CIA i NIJE OTVORIO SVE TAJNE DOKUMENTE O UBISTVU KENEDIJA!

Krivi ultradesničari?

Izveštaji iz istrage pokazuju i to da su Sovjeti strahovali da će ih SAD okriviti za atentat, sa kojim nisu imali ništa, jer je jedna struja u CIA sumnjala da je Osvald agent KGB.
- Li Harvi Osvald je neurotični manijak koji nije lojalan ni svojoj zemlji niti bilo čemu drugom. On nikad nije pripadao nijednoj organizaciji u SSSR niti je dobio sovjetsko državljanstvo. Mi verujemo da Osvald nije sam ubio Kenedija. On je to radio u sprezi sa ultradesničarima koji su spremali puč i atentat na predsednika SAD - citirani su sovjetski zvaničnici u američkim dokumentima.

AMERIKA ČEKA! Danas bi Tramp trebalo da otkrije tajna dokumenta o Kenediju!

Reuters

Iz jednog izveštaja se vidi i da je Sovjetski Savez posle Kenedijeve smrti strepeo od nuklearnog napada, budući da se atentat dogodio usred Hladnog rata.

- U odsustvu liderstva, neki neodgovorni general u SAD mogao bi da lansira raketu na SSSR - strahovala je administracija tadašnjeg predsednika SSSR Nikite Hruščova.

Kako je Kenedi ubijen

Printscreen You Tube

- atentat se dogodio 22. novembra 1963. u 12.30 u trenutku kad je Džon Kenedi sa prvom damom Žaklinom bio u poseti Dalasu
- ubistvo je izveo bivši marinac Li Harvi Osvald, koji se sakrio u obližnjem skladištu. Kad je predsedničko vozilo prošlo pored magacina, Osvald je iz snajpera ispalio prvi metak, koji je promašio auto. Sekund posle toga, opet je opalio i pogodio Kenedija u vrat. Treći metak mu je ispalio u potiljak i razneo mu deo mozga. Niko drugi nije povređen u napadu
- Osvald je uhapšen odmah posle atentata i optužen za ubistvo. Međutim, njega je dva dana posle napada ubio vlasnik noćnog kluba u Dalasu Džek Rubi u trenutku dok ga je policija vodila u zatvor

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija