• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.10.2017

23:15

(VIDEO) PAKLENI OBRAČUN AL ŠABABA I POLICIJE: U napadu AUTOMOBILA BOMBE na HOTEL U MOGADIŠU stradalo najmanje 18 ljudi!

Vesti

(VIDEO) PAKLENI OBRAČUN AL ŠABABA I POLICIJE: U napadu AUTOMOBILA BOMBE na HOTEL U MOGADIŠU stradalo najmanje 18 ljudi!

Podeli vest

Najmanje 18 osoba je poginulo, a više od 30 ranjeno u napadu dva automobila bombe na hotel u Mogadišu, prestonici Somalije. Rojters prenosi da su među žrtvama i vojnici i civili. Policija je saopštila da je razmena vatre između ekstremista i bezbednosnih snaga bila "paklena"

23.05Dve automobil-bombe ubile su 18 osoba u prestonici Somalije, Mogadišu, saopštila je policija, a odgovornost je preuzela ekstremistička grupa Al Šabab.

Povređeno je više od 30 ljudi. Među žrtvama ima policajaca, civila i bivši poslanik.

Kako dodaje policija, samoubica je uleteo kolima u hotel "Nasahablod dva", koji se nalazi na 600 metara od predsedničke palate, nakon čega su i ekstremisti upali u hotel, navodi Rojers.

Nekoliko minuta nakon napada na hotel, eksplodirala je bomba nadomak bivšeg parlamenta.

20.58 - Policija Somalije je saopštila da se i dalje puca u blizini predsedničke palate u centru glavnog grada Mogadiša, gde je vojska odgovorila na napad na hotel.

Ekstremistička grupa Al-Šabab preuzela je oodgovornost za napad automobilom-bombom koji je eksplodirao ispred Nasa Hablod Hotela, gde često borave političari i drugi pripadnici elite Mogadiša, navodi AP. 

 

 


U hotelu se čuje pucnjava, a Al-Šabab tvrdi da se njihovi članovi nalaze u hotelu. 

 

 

 

 


AFP prenosi, takođe pozivajući se na policiju, da je u blizini eksplodirao i minibus. Više od 350 osoba je poginulo u eksploziji kamiona bombe u Mogadišu pre dve nedelje. 

 

 

JEZIVO: EKSTREMISTI OBEZGLAVILI TRI OSOBE u Keniji!

(VIDEO) TEROR AL ŠABABA: U eksploziji automobila bombe najmanje 15 mrtvih u Mogadišu

AUTOMOBIL-BOMBA ULETEO U HOTEL! Najmanje devet poginulih u bombaškom napadu u Somaliji!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija