• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.10.2017

08:03

(VIDEO) NEZAPAMĆENO NEVREME U EVROPI! Drveće ubijalo ljude, ŠEST OSOBA POGINULO, tanker se nasukao!

Vesti

(VIDEO) NEZAPAMĆENO NEVREME U EVROPI! Drveće ubijalo ljude, ŠEST OSOBA POGINULO, tanker se nasukao!

Podeli vest

Teretni brod "Glori Amsterdam" dug 225 metara nasukao se na nemačkom ostrvu Langeog, vlasti strahuju od izlivanja nafte


 

Najmanje šest osoba poginulo je u nedelju u Nemačkoj, Poljskoj i Češkoj, u nevremenu koje je pogodilo severne i centralne delove Evrope, dok nemačke vlasti motre na izlivanje nafte iz ogromnog teretnog broda koji se nasukao na ostrvo u Severnom moru.

Četiri osobe u Poljskoj i Češkoj ubilo je drveće pri padu u snažnoj oluji. U Češkoj je žena nastradala u gradu Trebiču, a stariji muškarac u severoistočnom delu Praga, preneo je AFP.

Tanjug/AP

Jedna od žrtava je vožac automobila u Poljskoj, koji je poginuo kada je naleteo na granu koja je pala na put u blizini sevrozapadnog grada Ščećina, saopštili su vatrogasci.

Istovremeno, u Nemačkoj su smrtno stradali Nemac (63) koji se utopio u kampu u Donjoj Saksoniji i žena čiji se motorni čamac prevrnuo u državi Meklenburg-Prednja Pomeranija, navodi Rojters pozivajući se na nemačke medije.

Tanjug/AP

Vetrovi su duvali jačinom većom od 100 kilometara na sat u više delova Češke Republike, dostigavši jačinu od čak 180 kilometara na sat na najvišoj planini u toj zemlji, javila je češka televizija.

Nevreme je bez struje ostavilo hiljade Čeha i Poljaka, dok je železnički saobraćaj u velikim delovima severne Nemačke ostao u prekidu nakon što je palo drveće pričinilo veliku štetu.

U Nemačkoj je železnički operater "Dojče ban" saopštio da će železnički saobraćaj na mnogim putevima u severnoj i središnjoj Nemačkoj ostati u prekidu do ponedeljka.

Tanjug/AP

U međuvremenu, teretni brod "Glori Amsterdam" dug 225 metara nasukao se na nemačkom ostrvu Langeog, a vlasti pomno motre na bilo kakve znake izlivanja nafte. Brodska posada od 22 člana je bezbedna, preneo je "Frankfurter algemajne cajtung".

Tanjug/AP

Brod nije prevozio nikakav teret, ali u tankeru ima skoro 2.000 tona goriva, navodi nemački list pozivajući se na lokalne vlasti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija